Kayseri'nin Bağımsız Adayından Çarpıcı Açıklamalar!

Kayseri Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Enver Sungur yerel seçim ziyaretleri kapsamında bugün Kayseri Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Başka partilerden teklif aldığını dile getiren Sungur, 'İlçe Başkanlığı teklifini kabul etmedim, hedefimiz Büyükşehir Belediyesi' diyerek çarpıcı açıklamalarda bulundu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde...

Kayseri'nin Bağımsız Adayından Çarpıcı Açıklamalar!

Kayseri Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Enver Sungur yerel seçim ziyaretleri kapsamında bugün Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Başka partilerden teklif aldığını dile getiren Sungur, ‘İlçe Başkanlığı teklifini kabul etmedim, hedefimiz Büyükşehir Belediyesi’ diyerek çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Kayseri’den Bağımsız büyükşehir Belediye Başkan adayı Enver Sungur, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti (KGC) ziyaretinde, katılımcılara teşekkürlerini sunarak konuşmasına başladı. Öncelikle, ev sahipliğinden dolayı KGC Başkanı Metin Kösedağ’a şükranlarını iletti ve kendisini dinlemeye gelen basın mensuplarına selam ve saygılarını iletti. Ardından, siyasete adım atma motivasyonunu ve niyetlerini açıkladı.

Sungur, geçmişte turizm ve ticaret alanında faaliyet gösterdiğini ancak siyasete uzak olmadığını ifade etti. Daha önce milletvekilliği ve bağımsız belediye başkanlığı adaylığı deneyimlerine sahip olduğunu belirterek, siyasetin sadece parti çizgisinden öte, halkın gerçek ihtiyaçlarını anlayabilen ve bu ihtiyaçları hayata geçirebilen insanlara ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Kayseri''nin Bağımsız Adayından Çarpıcı Açıklamalar!'

Adaylık sürecinde diğer siyasi partilerle de istişarelerde bulunduğunu ancak son kararını bağımsız olarak aday olmaya verdiğini dile getirdi. Sungur, büyükşehir belediye başkanlığının önemine ve bu görevin sadece bir merkez çekim kuvveti olmakla kalmayıp, diğer ilçe belediyelerine de öncülük etme sorumluluğunu taşıdığını belirtti. Sungur adaylık sürecinde diğer siyasi partilere katılmama sebebini şu sözlerle ifade etti; ‘Bir partimiz benimle istişare etti ama benim istediğim sadece Büyükşehir Belediye Başkanlığı idi. Halkımızın ve bu şehrin sorunlarını dile getirebilmek, çözebilmek adına bir ilçe belediye başkanlığı yerine büyükşehirde bu işi yürütebileceğimizi, yürütülmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bu büyükşehir, diğer ilçe belediye başkanlıklarının bir merkez çekim kuvveti veya uygulama kuvveti. İlçe belediye başkanlıklarını kabul etmedim istişare ettik, evet ama bağımsız olsun dedik.’

Konuşmasının sonunda, Kayseri ve şehir halkına hizmet etme niyetinde olduğunu ve bu seçimde bağımsız olarak aday olmanın doğru bir karar olduğuna inandığını ifade etti.