Kayserili ne kadar harçlık topladı?

Kayserililer Ramazan Bayramı'nı dolu dolu geçirdi. Kimileri tatile gitti kimileri aile büyükleriyle vakit geçirdi. Peki Kayserili gençler, çocuklar kaç lira harçlık topladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayserili ne kadar harçlık topladı?

Ramazan Bayramı dolayısıyla aile büyükleriyle vakit geçirmek isteyen veya kentte kalan Kayserililer şehirdeki bayram ziyaretleri ile hareketlilik oluşturdu. Eski günler kadar olmasa da yine bayramın ilk günü çocuklar bayramlık kıyafetleriyle kapı kapı dolaşarak şeker topladı. Peki çocuklar ne kadar harçlık topladı? İşte detaylar...

Her bayram gelenek olarak el öpen gençlere ve çocuklara aile büyükleri tarafından harçlık verilir. Genellikle yaşa ve maddi duruma göre verilen harçlıklar bayramların vazgeçilmezi olurken yüzlerdeki tebessüm de her daim yerini alır.

Kayseri ne kadar harçlık topladı?

Bir sosyal medya hesabı Türkiye'nin ''Kim ne kadar harçlık aldı''  haritasını paylaştı. Buna göre Ege Bölgesi 200-300 lira, Akdeniz Bölgesi 100-250 lira, Karadeniz Bölgesi 450-750 lira harçlık topladı.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde 500-2000 lira civarında harçlık toplanırken en çok harçlık toplayan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin gençleri de dikkat çekti. Bölgedeki gençler 1000-1500 lira harçlık aldı.

İç Anadolu Bölgesi 50-200 lira aralığında harçlık topladı. Kayserililere ise ne kadar harçlık topladıklarını sorduk.

Kayseri ne kadar harçlık topladı?

Kayserili bir genç aile büyüklerinden 2 bin 100 lira harçlık topladı. Üniversite öğrencisi bir genç 1300 lira topladı.

Kayserili minik 2 yaşındaki bebeğin ise 2 bin 500 lira harçlık toplaması dikkat çekti.

Kısaca aile büyükleriyle bayramlaşan Kayserili gençler keselerini doldurdu. Bizde Kayseri Anadolu Haber olarak gençlerin bayram harçlıklarını güzel günlerde kullanmalarını diliyoruz.

Siz ne kadar harçlık topladınız? Yorumlarda bizimle paylaşın...