Kayseri namaz vakitleri (2 Aralık)

Kayseri'de namaz vakitleri nasıl olacak? Ezan kaçta okunacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde....

Kayseri namaz vakitleri (2 Aralık)
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayserili vatandaşlar namaz vakitlerini sıkça araştırıyor. Kayseri'de ise ezanın kaçta okunacağını günün duası hadisi ve ayeti ile birlikte sizler için derledik. 

Günün Ayeti

İsra Suresi, 46. ayet: Ve onların kalpleri üzerine, onu kavrayıp anlamalarını engelleyen kabuklar, kulaklarına da bir ağırlık koyduk. Sen Kur'an'da sadece Rabbini "bir ve tek" (İlah olarak) andığın zaman, 'nefretle kaçar vaziyette' gerisin geriye giderler.

Günün Hadisi

Abdullah b. Ömer’in naklettiğine göre, Resûlullah (sav) şöyle buyurmuştur: 'Allah için size sığınan kimseye sığınak olun. Allah için isteyen kimseye verin. Sizi davet edene icabet edin, size bir iyilik yapana karşılığını verin. Eğer onun karşılığını verecek  bir şey bulamazsanız, karşılıkta bulunduğunuza kanaat getirinceye kadar ona dua edin.'

 (D1672 Ebû Dâvûd, Zekât, 38

Günün Duası

Ya Rabbi, kıldığımız namazları kabul eyle! Ahir ve akıbetimizi hayreyle! Son nefesimizde kelime-i tevhid söylememizi nasip eyle! Ölmüşlerimizi af ve mağfiret eyle!..

Kayseri namaz vakitleri

İmsak: 06.03

Güneş: 07.30

Öğle: 12.32

İkindi: 15.02

Akşam: 17.24

Yatsı: 18.46