'KAYSERİ MÜZELER ŞEHRİ OLACAK'

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri'nin müzeler şehri olması için bir dizi çalışma yaptıklarını belirtti. Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle kurulacak müzeler arasında Basın Müzesi de bulunuyor. Başkan Büyükkılıç, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya ve cemiyet üyeleriyle birlikte Basın Müzesi'nin kurulacağı Kayseri Mahallesi'ndeki tarihi konağı gezdi.

'KAYSERİ MÜZELER ŞEHRİ OLACAK'

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin müzeler şehri olması için çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Büyükkılıç, yeni açılacak müzelerden birisi olacak olan Basın Müzesi için Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ne Kayseri Mahallesi’nde yer alan tarihi bir konağın tahsis edileceğini açıkladı.
 
BASIN MÜZESİ KAYSERİ MAHALLESİ’NDE AÇILACAK
 
Kayseri’ye çok önemli müzelerin kazandırılacağını dile getiren Başkan Memduh Büyükkılıç, “Gazeteciler Cemiyetimizin mütevazı isteğini yerine getirdik. Seçimlerden önce ‘Kayseri Müzeler şehri olacak bunlardan birisi de Basın Müzesi olacak’ demiştik. Bu projemizi inşallah hayata geçireceğiz. Önümüzdeki hafta meclisimize konuyu getirmek suretiyle tarihi konağın tahsisini sağlayıp, daha sonra da karşılıklı yardımlaşarak Cemiyetimizin 40’ıncı yılı olan 4 Şubat’a yetiştirmeye çalışacağız. 40. Yıla yakışır bir eser olacak” dedi. Bu arada Kültepe, Kaniş, Karum’da çalışmaların hızlanması, bir tablet müzesi yapılması ve yolunun yenilenmesi çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Ayrıca Mimar Sinan Müzesi, inanç ve kültürle ilgili müze çalışmalarımız var. Kale içine yaptığımız Arkeoloji Müzesi’nde çalışmalarımızı tamamladık. Taşınma çalışmaları sürdürülüyor. Ayrıca gastronomi ile ilgili bir müze çalışmamız olacak. Havacılık müzesi de gündemimiz arasında. Basın müzesi için tahsis ettiğimiz konak hayırlı olsun. İnşallah Basın Müzesi en kısa zamanda hayata geçer diye umuyorum” dedi.
 
Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya da, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’a destekleri nedeniyle teşekkür ederek, “Başkanımız Melikgazi Belediye Başkanıyken Kayseri’ye basın müzesi kazandırılması konusunda katkı vermişti. Kayseri Mahallesi’nde güzel bir mekanın tahsisi kararını verdi. Kayseri basını önümüzdeki yıl 110’uncu, Cemiyetimiz de 40’ıncı yılını kutlayacak. İnşallah buraya dijital ve görsel ortamda 110 yıllık Kayseri basınını anlatan Basın Müzesi yapacağız ve Büyükşehir Belediyemizin katkısı ile hizmete açacağız. Kayseri basın camiası adına Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
 
BÜYÜKŞEHİR’DEN BİLİM AKADEMİSİ GELİYOR
 
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Bilim Merkezi’ni ziyaretinde Bilim Akademisi için çalışmalara başladıklarını açıkladı. Başkan Büyükkılıç, bilime meraklı öğrencileri yetiştirerek bilim camiasına kazandıracaklarını söyledi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Bilim Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Bilim Merkezi’ni gezen ve atölye çalışmalarıyla ilgili bilgiler alan Başkan Büyükkılıç, Kayseri Bilim Merkezi’nin ziyaretçileriyle de görüştü. Başkan Büyükkılıç, Türkiye’nin en büyük gökevi olan planetaryumda öğrenciler ve aileleriyle birlikte bilimsel film de izledi. Burada yaptığı konuşmada artık herkesin teknolojiyi kullanarak yol alması gerektiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, “Günün koşullarına uymamız ve veliler olarak yavrularımızı yönlendirmemiz gerekiyor. Yoksa bu yavrularımız bizim kontrolümüzden çıkıyor. Geçmişte alkol ve nikotin bağımlılığı konuşulurdu. Şimdi ise teknoloji bağımlılığı konuşuluyor. Teknolojiye hükmetmesini bilmemiz lazım” dedi.
 
Kayseri Bilim Merkezi’nin TÜBİTAK’ın önemsediği Türkiye’deki 3 merkezden birisi olduğunu da vurgulayan Başkan Büyükkılıç, Bilim Merkezi’ni TÜBİTAK’la birlikte daha da geliştireceklerini kaydetti.
 
“GENÇ BİLİM İNSANLARI YETİŞTİRECEĞİZ”
 
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, seçimler öncesi dile getirdiği Bilim Akademisi konusunda da açıklamalarda bulundu. Bilim Akademisi ile ilgili çalışmalara başladıklarını dile getiren Başkan Büyükkılıç, “Bilim Akademisi’ne sınavla alacağımız öğrencilerimizi ücretsiz ve süreli olarak yetiştirmek suretiyle bilim camiasına kazandıracağız. Bu eğitimlerle öğrencilerimizde özgüven oluşturacağız. Sekiz haftalık eğitim süremiz olacak. Bu anlamlı projeye yoğun ilgi olduğunu şimdiden gözlemliyoruz” dedi.
 
HER ŞEY KAYSERİ İÇİN
 
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Sağlık Turizmi Çalıştayı, sona erdi. Çalıştayın ikinci gününde sağlık turizmiyle ilgili hemen her konuda oluşturulan çalışma gruplarının toplantıları yapıldı. Çalıştay sonrası ise 8 maddede önerilerin sunulduğu sonuç bildirgesi açıklandı.
 
Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve iki gün süren Sağlık Turizmi Çalıştayı’na Kayseri Valiliği, Uluslararası Sağlık Hizmetleri A.Ş. (USHAŞ), Kayseri Ticaret Odası, Erciyes Üniversitesi ve Anadolu Sağlık Turizmi Derneği de destek verdi.
 
Çalıştayın ikinci gününde “Sağlık Turizmi Yönetmeliği’nin Değerlendirilmesi”, “Fizik Tedavi ve Termal Sağlık Turizmi”, Sağlık Turizminde Destinasyon İmajı ve Markalaşma”, “Yaşlı Bakımı ve Sağlık Turizmi”, “Kayseri’de Ulaşım, Konaklama, Turizm”, “Sağlık Turizminde Kayseri ve Kapadokya Entegrasyonu”, “Sağlık Turizminde Gastronomi ve Tamamlayıcı Alternatif Tıp” ve “Sağlık Turizminde Eğitim” konularında oluşturulan gruplar çalışmalar yaptılar. Yapılan çalışmaların ardından bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. 
 
Çalıştayı değerlendiren İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, çalıştayda dile getirilen her cümlenin çok değerli olduğunu belirtti. Benli, çalıştayın USHAŞ’ın katılımıyla yapılan Türkiye’deki ilk toplantı olması yönüyle de önemli olduğunu dile getirdi.
 
Büyükşehir Belediyesi İmar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Altuntuğ da konuşmasında çalıştay süresince çok değerli katkılar sunulduğunu söyledi. Kayseri’de sağlık turizmi için çok iyi bir potansiyel olduğunun görüldüğünü ifade eden Altuntuğ, “Büyükşehir Belediyesi olarak Sağlık Turizmi Çalıştayını düzenledik. Bundan sonraki çalışmalara da sonuna kadar destek veririz” dedi. Altuntuğ, çalıştayın bir kitapçık haline getirileceğini de belirtti.
 
SONUÇ BİLDİRGESİ HAZIRLANDI
 
Sağlık Turizmi Çalıştayı’nın son gününde bir sonuç bildirgesi hazırlandı. Çalıştayın amacının, ilgili tüm kuruluşlarla bilgi paylaşımı sağlayarak sağlık turizmi konusunda aktif kuruluşların sayısını artırmak ve başta sağlık camiası olmak üzere bölgemizin turizmine ve ticaretine katkıda bulunmak olduğu vurgulanan bildirgede, Kayseri’nin Kapadokya ile yakınlığı ve geniş alana hizmet veren sağlık kuruluşları ile sağlık turizminde ön plana çıkabilecek potansiyele sahip olduğu dile getirildi. Bildirgede ayrıca; problemler, çözüm önerileri ve geliştirilmesi gereken konularla ilgili 8 başlıkta değerlendirmeler yapıldı.
 
ANADOLU’NUN EN BÜYÜK SPOR OKULU
 
Sadece Kayseri’nin değil Türkiye’nin en büyük spor okullarından olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Spor A.Ş., yaz okulları 14 branşta ve 18 tesiste başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yaz okulu kapsamında eğitimlerin verildiği Anadolu Harikalar Diyarı’ndaki Buz Pisti ve Sukaypark’ı ziyaret etti.
 
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından 18 tesiste ve 14 branşta 4-15 yaş grubu çocuklar için yaz okulları açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yaz okulu kapsamında açılan su kayağı kursunu ziyaret etti. Anadolu Harikalar Diyarı’ndaki Sukaypark’ta gerçekleştirilen kursları takip eden Başkan Büyükkılıç, bir süre öğrencileri izledi ve onlarla sohbet etti.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, daha sonra Buz Pistine geçerek buz pateni öğrenen çocukları izledi. Buz pateni kursunun yanı sıra jimnastik kursunu da takip eden Başkan Büyükkılıç, jimnastik öğrenen miniklerle sohbet etti. Ailelere çağrıda bulunarak çocukların spora teşvik edilmesini isteyen Başkan Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi’nin bu anlamda önemli imkanlar sunduğunu söyledi ve yaz spor okulları için kayıtların devam ettiğini kaydetti. 
 
“BAŞKANIMIZ BİZE ÖRNEK OLDU”
 
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Sağlık Turizmi Çalıştayı için ilimize gelen Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret etti. Bakan Yardımcısı Meşe, Başkan Büyükkılıç’a Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinin hayırlı olması temennilerini iletti ve Başkan Büyükkılıç’ın şehrimize ve ülkemize önemli işler yapacağına inancını dile getirdi.
 
Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Al Meşe, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Başkan Büyükkılıç’ın kendilerine örnek olduğunu dile getiren Prof. Dr. Meşe, “Başkanımızı uzun yıllardır tanıyoruz. Mütevazılığı ile bize örnek olan bir büyüğümüz. Kayseri’ye çok değerli çalışmaları oldu. Bunların hepsine yakından şahit olduk. Şimdi Büyükşehir’de kendisini görmek bizi çok sevindirdi. Hayırlı olsun. Memleketimize ve ülkemize çok güzel işler yapılacağına inanıyorum” dedi.
 
Başkan Memduh Büyükkılıç da sağlık ve turizm alanında Kayseri’yi geliştirmek için gayret ettiklerini ifade ederek, “Sizleri Bakan olarak görmekten onur duyduk. İnşallah güzel hizmetleri birlikte yaparız. Kayseri, hoşgörünün, hayırseverlerin, ticaretin ve sanayinin merkezi. İnşallah turizmin de merkezi haline getireceğiz. Çalıştay sonrası çıkan rapora göre yol haritamızı çizeceğiz ve sizlerin destekleriyle, işbirliği halinde Kayseri’mize kazanım sağlayacağız. Bir doktor olarak Melikgazi Belediye Başkanlığım döneminde sağlık alanında en büyük desteği veren belediye başkanıydım. Şimdi Büyükşehir Belediye Başkanı olarak daha fazlasını yapma azmindeyiz” diye konuştu.
 
Ziyarette Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a şifa kaynağı olan gülün tarihini anlatan bir eser hediye etti. BÜLTEN