Kayseri mevsimleri şaşırdı – Çıkan sebzelere inanamayacaksınız!

Kayseri son zamanlarda dört mevsimi yaşıyor. Mevsimleri şaşıran Kayseri'de bahçelerde çıkan sebzelere inanamayacaksınız. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri mevsimleri şaşırdı – Çıkan sebzelere inanamayacaksınız!

Kayseri’de havaların bir sıcak bir soğuk seyretmesiyle mevsimler şaşırmış durumda. Bahçe ve tarlada bulunan sebzeler de bu durumdan etkilenerek çiçek açtı, sebze verdi. 

Türkiye’de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sebebiyle Kayseri’de mevsimi olmamasına rağmen çiçek açıp sebze veren fasulye görenleri şaşırttı.

Kayseri mevsimleri şaşırdı – Çıkan sebzelere inanamayacaksınız!

Normal şartlarda mart sonu ve nisan aylarında ekime yapılan fasulye bitkisi yazın hasat edilir.

Kayseri’de üreticilik yapan vatandaşların gördükleri manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemediği görüldü.

Öte yandan Develi ilçesinde bulunan Soysallı Köyü’nde, geçen yıldan kalan kabak çekirdeklerinin tekrar büyüdüğü ve çiçek açtığı gözlendi. Bu mevsimde açan kabak çiçekleri görenleri şaşırttı.

Kayseri mevsimleri şaşırdı – Çıkan sebzelere inanamayacaksınız!

Uzmanlar bu durumun iklim krizinden ve sebzeler için kullanılan ilaçlardan kaynaklandığını dile getiriyor.

Taze fasulyenin faydaları

Koruyucu baklalar arasında yer alan taze fasulye tarih öncesi zamanlardan bu yana en çok bilinen ve kullanılan fasulye, besleyici bir sebzegiller arasında ilk sıralarda bulunuyor. Taze fasulyenin içinde en fazla B1 ve B2 vitaminleri, demir, potasyum, kalsiyum bulunuyor. Taze fasulye her toprakta kolayca yetişebilir. Ancak dikimi sırasında özen isteyen bir bitkidir. Türk mutfağının vazgeçilmez sebzeleri arasında yer alan taze fasulye ile bin bir türlü yemek hazırlanabilir.

Kabak faydaları

Sebzeler arasında zengin bir antioksidan olan kabak, kan şekerinin aşırı yükselmesini önler ve düzenli tüketildiği taktirde tip 2 diyabet riskine karşı koruma sağlar. Kabaktaki düşük sodyum ve yüksek potasyum, kan basıncını dengede tutmayı sağlar ve  tansiyonu düşürür. Ayrıca içerdiği pektin gibi lifler de kolesterol seviyelerini düşürdüğü de bilinmektedir.