Kayseri kütüphaneleri yoğun

Kayseri'nin kütüphanelerdeki üye yoğunluk haritasında ortanın üzerinde yer aldığı ortaya çıktı.

Kayseri kütüphaneleri yoğun

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’nün verdiği son bilgilere göre Kayseri’nin illerdeki kütüphane yoğunluklarına kıyasla düzey olarak ortanın üzerinde yer aldığı görülürken, toplam 10 düzey ile ifade edilen aralıkta 7’nci düzeyde geldi. 
 
YOĞUNLUK 40 BİN ARALIĞINDA 
 
Kayseri, kütüphaneye gelen okur yoğunluğunda üst sıralarda yer alırken, 0-70 bin aralığında 40 bin seviyesinde yoğunluk elde etti. Kayseri ile aynı düzeyde olan 6 il bulunurken o iller de Sivas, Erzurum, Hatay, Isparta, Aydın ve Samsun oldu. 
 
DİYARBAKIR ŞAŞIRTTI
 
Türkiye’deki kütüphane üye yoğunluğu en yüksek iller İzmir ve Diyarbakır oldu. En yüksek derece olan 70 bin seviyelerinde bulunan iki il İzmir ile Diyarbakır olurken, söz konusu tabloda etrafındaki illerde kütüphane yoğunluğu çok az olmasına rağmen Diyarbakır’ın rekor düzeyde kütüphane yoğunluğu olması da dikkat çekti. Söz konusu en yüksek yoğunluğa sahip illeri takip eden iller de Ankara, Konya ve Manisa oldu. Listede İstanbul ise bu altı ilin hemen ardından geldi. 
 
DOĞU VE KARADENİZ’İN BİR KISMI EN AZ YOĞUNLUKTA  
 
Türkiye’de kütüphane üye yoğunluğu en az olan 17 ilde yoğunluk düzeyi 0-900 olarak kayıtlara geçti. Daha çok Doğu Anadolu ve Karadeniz’in bir kısmında yoğunlaşan iller de; Bolu, Karaman, Kilis, Şırnak, Hakkari, Siirt, Muş, Bingöl, Tunceli, Ağrı, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Artvin, Ardahan, Kars ve Iğdır oldu. HABER: KAAN AKBAŞ