Kayseri için tehlike çanları çalıyor!

Meteoroloji tarafından Kayseri için önemli bir uyarı geldi. Kentte tehlike çanları çalıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri için tehlike çanları çalıyor!

Yağışın etkili olmadığı kış mevsiminde önümüzdeki 3 ay yağışsız geçerse üretimin yüzde 60 oranında daralabileceği belirtiliyordu. Şimdi ise bahar beklenirken aniden kar yağışının etkisini göstermesi ‘Kayseri için tehlike çanları çalıyor’ dedirtti. 

Kayseri için tehlike çanları çalıyor!

Tüm Türkiye genelinde bu yıl kış mevsimi, mevsim normallerinin üzerinde yaşandı. Beklenen kar yağışlarının etkili olmadığı bu aylarda kuraklık tehdidi senaryoları konuşulurken şimdi de tam bahar geldi derken kar yağışını etkili olması ile özellikle çiftçiler endişeli bekliyor.

Cemrenin de düşüşünü tamamlamasıyla ağaçlar da çiçek açmıştı. Çiçeklerin donması ağaçların verimi azaltması anlamı taşıyor.

Konuyla ilgili de Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan son uyarıda hafta sonu Kayseri’nin doğu ve yüksek kesimlerinde kuvvetli don görüleceği bildirildi. 

Açıklamada şu ifadeler yer verildi, ‘Yapılan son değerlendirmelere göre Kayseri genelinde (23.03.2024) Cumartesi günü akşam saatlerinden (25.03.2024) Pazartesi sabah saatlerine kadar orta kuvvette zirai don, Doğu ilçeler ve yüksek kesimlerde yer yer kuvvetli don hadisesinin görüleceği tahmin edilmektedir. Oluşması muhtemel risklere karşı tedbirli ve dikkatli olunmalıdır’