Kayseri için çok önemli! 800 yıllık tarihi eser depodan çıkıyor mu?

Tarihçi, araştırmacı yazar Mustafa Cingil, Ankara Etnografya Müzesi deposunda bulunan Kayseri için çok önemli, 800 yıllık bir tarihi eseri yerinde incelediklerini söyledi.

Kayseri için çok önemli! 800 yıllık tarihi eser depodan çıkıyor mu?

Açık hava müzesi olarak nitelendirilen değişik medeniyetlere ev sahipliği yapan Kayseri’nin Kültepe Kaniş Karum bölgesinde çıkan tarihi eserler, ülkenin dört bir yanında ya müzelerde sergileniyor ya da depolarında muhafaza ediliyor.

Bu çerçevede, Türk kültür tarihini gelecek nesillere aktarmak amacıyla yaptığı önemli çalışmaları sosyal medya hesabından sürekli takipçileriyle paylaşan Kayserili Tarihçi, araştırmacı yazar Mustafa Cingil, yine çok özel bir tarihi eser ile ilgili önemli bir paylaşımda bulundu.

Etnografya Müzesi deposunda Kayseri için çok önemli bir tarihi eseri incelediklerini vurgulayan tarihçi Cingil, “Bugün Ankara Etnografya Müzesi deposunda bulunan Kayseri için çok önemli, 800 yıllık bir tarihi eseri inceledik” dedi.

Cingil, alınan özel izinle yerinde inceleme yaptıklarını belirterek, “Dernek başkanımız Halit Erkiletlioğlu ve yine dernek üyemiz, AGÜ Mimarlık Fakültesi’nden Dr.Ömer Aksoyak Hocam ile birlikte alınan özel izinle yerinde inceleyerek çok önemli bir çalışmayı daha başlattık. Saygılarımızla” diye konuştu.

Cingil, tarihi eserin ne olduğuna dair herhangi bir paylaşım yapmazken, 800 yıllık bir tarihi eserin depodan çıkıp, çıkmayacağı ise merak konusu oldu.