KAYSERİ, İÇ BÖLGEDEKİ EN ÇOK YABANCI ZİYARETÇİSİ OLAN 2'NCİ İL OLDU

Kayseri, denize kıyısı olmayan ve sınırda bulunmayan iller arasında en çok yabancı ziyaretçiye sahip 2'nci il oldu.

KAYSERİ, İÇ BÖLGEDEKİ EN ÇOK YABANCI ZİYARETÇİSİ OLAN 2'NCİ İL OLDU

2019 yılı Ağustos ayı itibariyle Merkez Bankası’ndan (MB) elde edilen son bilgilerde Kayseri, yabancı ziyaretçi miktarında üst sıralarda yer buldu. 
 
Kayseri, denize kıyısı olmayan ve sınırda bulunmayan iç bölgelerdeki iller içerisinde başkent Ankara’nın ardından en çok yabancı ziyaretçiye sahip 2’nci il oldu. 
 
KAYSERİ 90 BİN YABANCI ZİYARETÇİ İLE BURSA, KONYA GİBİ İLLERİ GERİDE BIRAKTI
 
Edinilen bilgilerde Kayseri’nin, 2019 yılı Ağustos ayı itibariyle toplam 89 bin 966 yabancı ziyaretçisi olduğu dikkatleri çekti. Kayseri, söz konusu miktar ile aralarında Bursa, Kocaeli, Konya, Eskişehir, Diyarbakır, Erzurum, Samsun gibi birçok büyük ili de geride bıraktı. Türkiye’de denize kıyısı olmayan ve sınırda bulunmayan iç bölgelerdeki iller içerisinde en fazla yabancı ziyaretçisi bulunan il ise toplam 584 bin 68 yabancı ziyaretçi ile başkent Ankara oldu.
 
İSTANBUL, ANTALYA VE EDRİNE’YE MİLYONLARCA YABANCI ZİYARETÇİ
 
Türkiye’de denize kıyısı olan ve sınırda bulunan illerin yüksek miktarda yabancı ziyaretçiye sahip olduğu görüldü. Buna göre İstanbul’u 14 milyon 541 bin 927 yabancı ziyaretçi ziyaret ederken, Antalya’yı ise 14 milyon 16 bin 610 yabancı ziyaretçinin ziyaret ettiği dikkatleri çekti. Edirne’de ise 4 milyon 312 bin 437 yabancı ziyaretçi bulunduğu kayıtlara geçti. Edirne’yi sırası ile 3 milyonun üzerinde yabancı ziyaretçi ile Muğla ve 2 milyonun üzerinde yabancı ziyaretçi ile ise Artvin takip etti. HABER: KAAN AKBAŞ