Kayseri hastanelerinde yeni atak – Pencerelerinizi sıkı sıkı kapatın!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarılarla birlikte Kayseri hastanelerine yeni bir atak başladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri hastanelerinde yeni atak – Pencerelerinizi sıkı sıkı kapatın!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Doğu Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı etkili olmaya başladı. Kayseri’de toz taşınımından etkilenen vatandaşlar ise hastanelere akın etti. Yeni atakla hastanelerin özellikle acil bölümlerinde yoğunluk yaşanmaya başladı.

Uzmanlar da hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, çamur şeklinde yağış ve beraberinde bazı sağlık problemlerine de yol açan toz taşınımı ile ilgili uyarılarda bulunuyor.

‘Çöl tozu’ olarak da adlandırılan doğa olayının insan sağlığı üzerindeki etkilerini değerlendiren uzmanlar, özellikle KOAH ve astım hastalarının, 'toz taşınımı'nın yoğun olduğu günlerde evde kalmalarını, mümkün olduğunca dışarı çıkmamalarını öneriyor.

Uzmanlar özellikle pencerelerin sıkı sıkı kapatılması gerektiğini vurgularken, normal şartlarda olmayan yeni semptomlarınızın ortaya çıkması durumunda hekiminizle görüşmeniz gerektiğini belirtiyor.

Özellikle maske kullanımına dikkat çeken uzmanlar, toza maruz kalmanız durumunda eve geldikten sonra üstünüzü başınızı değiştirmeniz, lavaboda elinizi yüzünüzü yıkamanız, burnunuzu, ağzınızı gargara yapmanızda fayda olduğunu dile getiriyor.