Kayseri'de Hastanelerde Randevu Sistemi Değişti!

Bugünden itibaren hastanelerde randevu sistemi değişti. Bu yeni sistem, hastalara, hastanelere ve hekimlere zamanı daha verimli kullanma imkânı sunacak. Detaylar haberimizde…

Kayseri'de Hastanelerde Randevu Sistemi Değişti!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugün, Kayseri dâhil 81 ilde hastane randevu sisteminde yeni bir dönem başladı. Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan, bu yeni sistem randevu süreci daha düzenli ve etkin hale getirilerek, hastalara, hastanelere ve hekimlere zamanı daha verimli kullanma imkânı sunacak.

‘Her vatandaşın hizmet talep etme hakkı vardır’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni randevu sistemi için açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin sağlık sisteminin güçlü ve kapsayıcı yapısını vurgulayan Bakan Koca, yaptığı açıklamada sağlık hizmetlerinin ülke genelinde bedelsiz ve sosyal güvenlik kapsamında sunulduğunu belirtti. Vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimindeki öneminin altını çizen Bakan Koca, ‘Herhangi bir sağlık sorunu yaşayan her vatandaşımızın hizmet talep etme ve başvurma hakkı olduğunu vurgulamak istiyorum. Bu süreçte en büyük gücümüz, fedakâr sağlık çalışanlarımızdır. Onlara vermiş oldukları emek ve özveri için teşekkür ediyorum’ dedi.

Onaylanmayan randevular iptal edilecek

Bugün yürürlüğe giren sağlık sisteminde, artık randevu alan herkes, randevusunu onaylamak zorunda kalacak. Randevu tarihinden bir gün önce, saat 20.00'ye kadar yapılmalıdır. Onaylanmayan randevular, sistem tarafından iptal edilecek ve aynı alanda 15 gün boyunca yeni bir randevu alınamayacak. 

Boş kalan randevular değerlendirilecek

Yeni uygulama ile boş kalan randevu zamanları da değerlendirilecek. İptal edilen randevuların ardından boş kalan zaman dilimleri, hizmet bekleyen diğer hastalar için kullanılacak. Sistem, randevu alamayan ancak talepte bulunmuş hastalara ulaşacak ve öncelik talepte bulunanlara randevu verecek.

65 yaş üstü muaf tutulacak

Ancak, bu kuralın istisnaları da bulunuyor. Öncelikle, 65 yaş üstü hastalar ve kanser hastaları bu kısıtlamadan muaf tutulacak. Bu grup hastalar her zaman randevu alabilecekler. Yapılan bu değişiklik, hastalara, hastanelere ve hekimlere zamanı daha verimli kullanma imkânı sunacak. Ayrıca, sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştıracak ve randevu sürecini daha düzenli hale getirecek.