Kayseri, et sektöründe dev adım attı!

Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) destekleriyle hayata geçirilen Ar-Ge Merkezi projesi, Kayseri'yi et ve et ürünleri sektöründe Türkiye'nin merkezi haline getirmek adına büyük adım attı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Kayseri, et sektöründe dev adım attı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ORAN, desteğiyle kurulan Ar-Ge Merkezi, 42 farklı test cihazı ve aylık ortalama 100 analiz ile Kayseri'yi et ve et ürünleri sektöründe Türkiye'nin merkezi yapmaya hazırlanıyor. 

42 Farklı Test Cihazı ile Kapsamlı Analizler

Son yıllarda et ve et ürünleri sektöründe de önemli bir atılım gerçekleştiren şehir, bu alanda Türkiye'nin merkezi olma yolunda ilerliyor. Merkezde 42 farklı test cihazı bulunuyor ve aylık ortalama 100 analiz yapılıyor. Bu sayede et ve et ürünlerinin kalitesi uluslararası standartlara göre kontrol ediliyor. Ayrıca yeni ürün geliştirme çalışmaları da Ar-Ge Merkezi'nde gerçekleştiriliyor.

Kayseri’deki Üretimi ve Kaliteyi Artırmak Hedefleniyor

Kayseri Ticaret Borsası Genel Sekreteri Mustafa Burak Yıldırım, Kayseri’nin ürün üretimini geliştirmek ve kalitesini artırmak amacıyla Sanayi Teknolojisi Bakanlığı önceliğinde Orta Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı işbirliğiyle et ve et ürünleri Ar-Ge istasyonu projesini başlattıklarını açıkladı. Yıldırım, projenin Kayseri Ticaret Borsası üyelerine önemli fırsatlar sunduğunu belirtti.

Projenin, Kayseri'nin ekonomik ve ticari potansiyelini daha da güçlendirebileceğini vurgulayan Yıldırım; ‘Marka şehrimizin ürün üretimini geliştirmek ve kalitesini artırmak adına Sanayi Teknolojisi Bakanlığı önceliğinde Orta Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ile birlikte et ve et ürünleri Ar-Ge istasyonu projemizi oluşturduk. Proje kapsamında Kayseri Ticaret Borsası üyelerimizle pastırma sucuk ve et ürünlerini üreten üyelerimize buradaki kalite parametlerini geliştirmeleri yeni ürün yapmak adına çeşitli imkanlar sunuyoruz’ dedi.