Kayseri esnafının yüzü gülecek - Tüketici güven endeksi arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre tüketici güven endeksinin arttığı görüldü. Bu güven Kayseri esnafının da yüzünü güldürdü. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde....

Kayseri esnafının yüzü gülecek - Tüketici güven endeksi arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre tüketici güven endeksi nisan ayında yüzde 1,4 oranında artarak 80,5 oldu. Bu güven Kayseri esnafının da yüzünü güldürdü. Özellikle Ramazan ayından sonra Kayseri esnaflarında hareketlilik gözlemlendi.

Buna göre, TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliğiyle yürütülen "Tüketici Eğilim Anketi" sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, mart ayından bu yana yüzde 1,4 oranında arttı. Mart ayında yüzde 79,4’lük oran nisan ayında yüzde 80, olarak gerçekleşti.

Mevcut dönemde hanenin maddi durumu endeksi, mart ayından nisan ayına yüzde 2,3 azalış göstererek 65,0 oldu.
Gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durum beklentisi endeksi, martta 78,9 iken nisanda yüzde 5 artış göstererek 82,9 olarak kaydedildi.

Gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durum beklentisi endeksi ise yüzde 4,4 yükselişle bu ay 78,1 oldu.

Gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi endeksi de martta 97 iken nisanda yüzde 1,2 azalarak 95,8  şeklinde tespit edildi.

Kayseri'de ise bu veriler ışığında esnafın da yüzü güldü. Özellikle Ramazan ayının ardından kentteki işletmelerde canlanma ve hareketlilik gözlemlendi. Bu hareteklilik esnafın canlanması ile ekonomik iyileşmenin de işaretlerini taşıdığını gösterdi.

Güven endeksindeki bu artış Kayseri'de de ekonomik anlamda iyileşme ve olumlu gelişmeler olarak yorumlandı.