Kayseri Devlet Hastanesi'nde MR ve BT tetkikleri için 22 aylık ihale!
Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü, Kayseri Devlet Hastanesi'nde kullanılmak üzere MR görüntüleme ve raporlama ile BT raporlama hizmeti satın alacak.
Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü, sağlık hizmetlerinde görüntüleme ve raporlama süreçlerinin yürütülmesi amacıyla yeni bir hizmet alımı ihalesi yayımladı.
MR ve BT hizmetleri için ihale
İhale kapsamında Magnetik Rezonans (MR) görüntüleme ve raporlama ile Bilgisayarlı Tomografi (BT) raporlama hizmetleri satın alınacak.
İhale dokümanında yer alan miktarlara göre hizmet alımı kapsamında:
108 milyon 492 bin 92 puan MR görüntüleme,
7 milyon 691 bin 750 puan MR raporlama,
7 milyon 178 bin 967 puan BT raporlama hizmeti alınması planlanıyor.
Hizmet yaklaşık 22 ay sürecek
İhaleyi kazanacak yüklenici ile yapılacak sözleşme kapsamında işe 1 Şubat 2027 tarihinde başlanması ve hizmetin 30 Kasım 2028 tarihinde tamamlanması planlanıyor. İhalede ekonomik açıdan en avantajlı teklif, yalnızca fiyat esasına göre belirlenecek. İstekliler birim fiyat üzerinden teklif verecek ve ihale sonucunda yüklenici ile birim fiyat sözleşme imzalanacak.
Amaç görüntüleme ve raporlama süreçlerini hızlandırmak
Kamu hastanelerinde MR ve BT gibi ileri görüntüleme yöntemlerine yönelik talebin artması, görüntülerin değerlendirilmesi ve raporlanması süreçlerinin sağlık hizmetlerinin önemli aşamalarından biri haline gelmesine neden oluyor. Kayseri'deki bu ihale de MR görüntüleme hizmetinin yanı sıra MR ve BT raporlama hizmetlerinin yüklenici aracılığıyla yürütülmesini kapsıyor. Bu yöntemle hastanelerde oluşan görüntüleme ve raporlama iş yükünün desteklenmesi ve tetkik sonuçlarının daha hızlı şekilde raporlanabilmesine yönelik hizmet kapasitesinin artırılması hedefleniyor.
Firmalardan çeşitli teknik belgeler istenecek
İhaleye katılacak firmaların ekonomik ve mali yeterliliklerinin yanı sıra mesleki ve teknik yeterlilikleri de değerlendirilecek. İsteklilerden iş deneyimi belgesinin yanı sıra Radyolojik Görüntüleme ve Raporlama Hizmeti Tescil Belgesi veya Radyoloji Merkezi Ruhsatı/Faaliyet İzin Belgesi, Tıbbi Cihaz Satış Merkezi Yetki Belgesi ve ÜTS belgeleri gibi çeşitli belgeler talep edilecek.
İhale 27 Ekim’de yapılacak
İhalenin 27 Ekim 2026 Salı günü saat 10.00'da, Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü Seyyid Burhaneddin Ek Hizmet Binası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirileceği bildirildi. İsteklilerin tekliflerini elektronik ortamda EKAP üzerinden, e-imza kullanarak ihale tarih ve saatine kadar göndermeleri gerekiyor.