Kayseri'den altın fışkırıyor! Yabancı firmalar gözünü buraya dikti

Küresel madencilik sektörü olan Centerra Gold, Kayseri'nin altın yönünden en zengin ilçesine gözünü dikti. Centra Gold Türkiye Müdürü David Bickford, Kayseri'de 35 ton altın rezervi bulunduğunu ve daha yüksek seviyelere çıkabileceğini açıkladı. Detaylar haberimizde…

Kayseri'den altın fışkırıyor! Yabancı firmalar gözünü buraya dikti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Küresel madencilik devi Centerra Gold, Türkiye'deki varlığını güçlendirerek, altın bakımından zengin olduğu bilinen Kayseri'nin ilçelerinden birine odaklanıyor. Centerra Gold Türkiye Ülke Müdürü David Bickford, Kayseri'deki 35 ton altın rezervinin varlığını açıkladı.

Yatırımlar Develi İlçesine yapılıyor

Karar. com’un yaptığı habere göre, ünlü maden şirketi şimdi, yatırımlarını büyük ölçüde Kayseri'nin Develi bölgesine kaydırıyor. Bickford, Türkiye'nin madencilik potansiyelinin küresel çapta artan bir ilgi gördüğünü, Romanya ve Sırbistan'a uzanan Tetis mineral kuşağının dünya genelinde keşfedilecek ilk 10 sıcak nokta arasında yer aldığını vurguladı. Bickford ayrıca, Türkiye'nin mevcut yıllık 40 ton altın üretiminin gelecekte 100 tona ulaşabileceğini öne sürdü.

Öksüt Madeni Türkiye’ye finansal destek sağlıyor

Son 9 ayda Türkiye'nin altın talebinin son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını belirten Bickford, bu büyümenin Türkiye ekonomisini daha da güçlendireceğini ifade etti. Türkiye'de faaliyet gösteren 20'den fazla altın madeni bulunuyor. Bickford, Türkiye’de altın sektörünün büyümesi için yeni keşiflerinde olması gerektiğini söyledi. Develi İlçesinde bulunan Öksüt Madeni’nde, 35 ton altın rezervi bulunuyor. Müdür Bickford, bu yılda 5,5-6 ton arasında üretim hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, Öksüt Madeni’nin Türkiye’de finansal destek sağlayan ilk madencilik projesi olduğunu da vurguladı.

Türkiye’de yeni maden arayışındalar

Küresel madencilik sektöründe öne çıkan Centra Gold, 2020 yılında, Kayseri’nin Develi İlçesinde bulunan Öksüt’te üretime geçmişti. Öksüt’te bulunan altın madeni için 221 milyon dolar tutarında bir başlangıç sermayesi yatırımı da yapmıştı. Centerra Gold Türkiye Ülke Müdürü David Bickford, daha önce yaptığı açıklamada, yeni maden arayışlarında olduklarını ve sektördeki fırsatları değerlendirmek için çalıştıklarını ifade etti.