Kayseri'deki muhteşem festivale sayılı günler kaldı!

Muhteşem festivale sayılı günler kaldı! Mimarlar Odası Kayseri Şubesi, Dünya Mimarlık Günü kapsamında gerçekleşecek Mimarlık Festivali için basın açıklaması yayımladı.'Yeni Hayat' temasıyla gerçekleşecek festival etkinliklerinde sürpriz etkinlikler, söyleşiler, film gösterimleri yer alacak. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde...

Kayseri'deki muhteşem festivale sayılı günler kaldı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Muhteşem festivale sayılı günler kaldı! Mimarlar Odası Kayseri Şubesi, Dünya Mimarlık Günü kapsamında gerçekleşecek Mimarlık Festivali için basın açıklaması yayımladı. Kayseri’de 5-7 Ekim tarihleri arasında Mimarlık Festivali düzenlenecek. Küratörlüğünü Mimar Kerem Piker’in (KPM Kerem Piker Mimarlık) üstlendiği festival, mimarlık kültürünün kentliyle ilişkisinin güçlendirilmesi hedefiyle söyleşiler, çocuk atölyeleri, sergiler, film gösterimleri ve yürüyüş rotaları gibi bir dizi etkinliği içeriyor. 

Kayseri'deki muhteşem festivale sayılı günler kaldı!

Dirençli Topluluklar İçin Mimarlık!

Mimarlar Odası Dünya Mimarlık Günü'ne dair açıklamasında belirlenen temaya dair şunları belirtti; "1985 yılından bu yana Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) tarafından her yıl ekim ayının ilk pazartesi günü Dünya Mimarlık Günü olarak kutlanmaktadır. 2 Ekim 2023 mimarlık günümüzün bu yıl ki teması “Dirençli Topluluklar İçin Mimarlık” olarak belirlenmiştir."

Mimarlar Odası Kayseri Şubesi festival temasının “Yeni Hayat” olarak belirlendiğini ve geçen yıl ilki düzenlenen fesitvalin bu yıl 2'ncisinin düzenleneceğini dile getirdi.

Mimarlık Festivalı Programı ise şöyle;

Kayseri'deki muhteşem festivale sayılı günler kaldı!

Miamarlar Odası açıklamasında festival hakkında şunları kaydetti; 'Yıkımlardan sonra Yeni Hayat, Kırsalda Yeni Hayat, Yeni Medya, Binaların Yeni Hayatı gibi birçok alt başlıkta söyleşilerin, atölyelerin, kent gezilerinin gerçekleşeceği festival programını da sizlerle paylaşıyoruz. Cumhuriyetin 2. Yüzyılına girerken ekim ayında düzenleyeceğimiz etkinlik, söyleşi ve sergilerle; bu ayı mimarlık, kültür ve sanat ayı olarak kutlamayı planlıyoruz.'

Festivale herkesin davetli olduğunu ifade eden Şube yönetimi; 'Mimarlar odası Kayseri şube yönetimi olarak üyelerimizin gününü kutlarken herkesi 2. Kayseri Mimarlık Festivali etkinliklerine davet ediyoruz' dedi.