Kayseri'deki cinayete sebep olduğu iddia ediliyordu - Mavi bebek oyunu nedir?

Kayseri'de geçtiğimiz günlerde meydana gelen olayda okul arkadaşını öldüren 13 yaşındaki çocuğun mavi bebek adlı bilgisayar oyunu yüzünden yaptığı iddia edildi. Peki, mavi bebek adlı bilgisayar oyunu nedir? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Kayseri'deki cinayete sebep olduğu iddia ediliyordu - Mavi bebek oyunu nedir?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Melikgazi İlçesinde, okul arkadaşını öldüren 13 yaşındaki çocuğun mavi bebek adlı bilgisayar oyunu yüzünden öldürdüğü iddia edildi. Dolayısıyla mavi bebek oyunu vatandaş tarafından araştırılmaya başlandı.

Yıldırım Beyazıt Mahallesi Öğüt Sokak üzerindeki bir inşaatın çatı katında meydana gelen olayda, 8. sınıf öğrencileri S.D. (12) ile T.Ş. (13) öğle arasında okuldan uzaklaşarak, henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı yanındaki bıçak ile S.D.’ye saldırdı. Sağlık ekiplerince Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesine kaldırılan Sedat D. müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

İddiaya göre, cinayeti işleyen T.Ş. mavi bebek oyunu oynadığı ve cinayeti de bu yüzden işlediğini söyledi. 

Mavi bebek oyunu, çevrimiçi bir oyun olup mavi balina adlı oyunla benzerlik göstermektedir. Oyunun amacı, oyuncuyu 50 günlük bir dizi görev ve meydan okumayı tamamlamaya ikna etmektir. Bu görevler, giderek daha şiddetli ve tehlikeli hale gelir ve sonunda oyuncuyu intihara teşvik eder. Oyunun ilk aşamaları, oyuncuyu giderek daha da yalnız ve izole hissetmeye yönlendirir. Oyuncular, geceleri banyoda ışıkları kapatıp ayna karşısında 'baby blue, baby blue' diye tekrar eden bir video izlemeye zorlanır. Bu, oyuncuların uykularını kaçırmasına ve endişe ve depresyon duygularına yol açabilir.

Daha sonraki aşamalarda, oyunculardan kendilerini yaralamaları, sevdiklerini tehdit etmeleri ve hatta öldürmeleri istenir. Oyuncular, bu görevleri tamamlamazsa, oyunun yaratıcısı tarafından tehdit edilirler. Mavi bebek oyunu, çok sayıda genç insanın intiharına neden olmuştur. Oyun, özellikle 13-18 yaş arası gençler arasında yaygın olduğu biliniyor.