Kayseri'de Zararını Duyan Ne Evine Alıyor Ne Ağzına Sürüyor!

Kayserililerin de çok sevdiği aslında çok faydalı olduğu bilinen o meyve ile ilgili uzmanlar önemli uyarılarda bulundu. Zararın duyan Kayserililer artık onu ağzına sürmüyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de Zararını Duyan Ne Evine Alıyor Ne Ağzına Sürüyor!

Kayserililerin de çok sevdiği aslında çok faydalı olduğu bilinen mandalina ile ilgili uzmanlar önemli uyarılarda bulunuyor. Ekşi ve tatlı olarak iki çeşidi bulunan mandalinanın zararı ne? İşte detaylar…

Kayseri'de Zararını Duyan Ne Evine Alıyor Ne Ağzına Sürüyor!

Mandalina, C vitamini deposu olmasıyla bilinse de, uzmanlar ekşi mandalinanın sağlığı olumsuz etkileyebilecek bilinmeyen zararları da beraberinde getirdiğini belirtiyor.

Özellikle kış aylarında tüketilmesi tavsiye edilen mandalina, bağışıklığı güçlendirme ve metabolizmayı destekleme konusunda etkili oluyor.

Ancak uzmanlar aşırı miktarda tüketilen ekşi mandalinaya karşı vatandaşları uyarıyor. Uzmanlara göre, ekşi mandalinanın aşırı tüketilmesi sinirlerin zarar görmesine, vücudun susuz kalmasına neden olabilir.

Ayrıca ekşi mandalinanın yaşlanmayı hızlandırabileceği de aktarılan bilgiler arasında yer alırken, yüksek asit içeriği, mide hastalıklarına zemin hazırlayabilir, bu da mide ülseri, gastrit ve sindirim zorlukları gibi şikâyetlere yol açabilir.

Öte yandan fazla miktarda tüketilen ekşi mandalinanın ishal riskini artırabileceği kaydedilirken, ekşi mandalinanın asidik yapısı diş minesine zarar verebileceği, diş hassasiyetine yol açabileceği de belirtiliyor.

Bu nedenle, ekşi mandalinanın aşırı miktarda tüketilmemesi ve sağlıklı bir diyetin bir parçası olarak ölçülü bir şekilde tüketilmesi önemlidir.