Kayseri'de yerel seçim sonuçları ne zaman açıklanacak?

Kayseri'de milyonlarca vatandaş oy kullanmak için sandık başına geçmesinin ardından yerel seçim sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Peki, yayın yasağı ve seçim sonuçları ne zaman açıklanacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Kayseri'de yerel seçim sonuçları ne zaman açıklanacak?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’de sabahın erken saatlerinden bu yana milyonlarca vatandaş oy kullanmak için sandık başına geçmesiyle beraber yerel seçim sonuçlarının da ne zaman açıklanacağı ve yayın yasağının ne zaman sona ereceği merak konusu oldu.

Oy sayımı aralıksız devam edecek

Türkiye genelinde oy verme işlemleri illere göre farklı saatlerde sona erecek. Doğu illerinde oy verme işlemleri 1 saat erken başlarken, sandıklar da benzer şekilde 16.00’da kapanacak. Diğer illerde ise oy kullanma işlemleri saat 17.00’da sona erecek. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), oy verme süresinin sona ermesinin ardından kullanılan oyların sayım ve döküm işlemlerinin açık olarak yapılmasını kararlaştırdı. Bu karara göre, sandıklar kapandıktan sonra oy sayımı hemen başlayacak ve süreç aralıksız devam edecek.

Öte yandan oy verme yerlerinde bulunan siyasi parti ve bağımsız adayların müşahitlerinin ve sandık bölgesinde kayıtlı seçmenlerin, sandık kurulunun işlerini aksatmayacak şekilde oy sayım ve döküm işlemlerini izleyebilecekleri ifade edildi.

Yayın yasağı ne zaman sona erecek?

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararlarına uygun olarak, seçim öncesi ve seçim gününe dair yayın yasaklarını hatırlatarak, siyasi reklamların yayınlanmasının yasaklandığını duyurdu. Buna ek olarak, seçime katılan siyasi partiler ve adayların propaganda faaliyetlerinin 31 Mart günü saat 18.00'e kadar sürdürülebileceği belirtildi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçime ilişkin açıklamayı saat 18.00’da yapacak. YSK'nın yayın yasağını kaldırmasının ardından seçim sonuçları açıklanacak.