Kayseri'de Yeni Kaymakam Görevine Başladı!

Kayseri'ye yeni kaymakam olarak atanan Mehmet Fatih Uçar görevine başladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'de Yeni Kaymakam Görevine Başladı!

Kayseri’ye yeni kaymakam olarak atanan Mehmet Fatih Uçar görevine başladı.

İçişleri Bakanlığınca 2022 yılında düzenlenen sınavı kazanarak Hatay Valiliğinde kaymakam adayı olarak göreve başlayan Uçar, stajlarını tamamladıktan sonra Sarıoğlan Kaymakamlığına atandı.

Kayseri'de Yeni Kaymakam Görevine Başladı!

Sarıoğlan Kaymakamlığı 06.05.2024 tarihinde göreve başlayan Uçar’ı törenle karşıladı. Sarıoğlan Kaymakamlığı yaptığı açıklamada; ‘Kaymakamımızın gelişi dolayısıyla Kurum Amirleri tarafından kaymakamlık girişinde karşılama töreni düzenlenmiş olup ilçemizde görev yapacak olmaktan memnun olduğunu dile getiren Kaymakamımız çözüm odaklı bir görev anlayışı içerisinde olacağını vurguladı’ ifadelerinde bulundu.  

Kahramanmaraş depreminde bölgede görev alan Uçar, görevine başlar başlamaz, kurum amiri ve müdürüyle toplantı yaparak ilçenin genel durumu hakkında bilgiler aldı.

Kayseri'de Yeni Kaymakam Görevine Başladı!

Mehmet Fatih Uçar Kimdir?

12.10.1998 tarihinde Ankara’nın Altındağ ilçesinde doğan Uçar, liseye kadar eğitimini Hatay’da tamamladı. 2020 yılında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Hukuk Fakültesinden burslu olarak mezun oldu. Lisans eğitimini bitirdikten sonra 1 yıl avukatlık stajını tamamlamak suretiyle avukatlık ruhsatnamesi aldı.

2022 yılında T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 111. Dönem Mülki İdare Amiri Hatay Valiliği Kaymakam Adayı olarak mesleğe ilk adımını attı. İl merkez stajını Hatay Valiliğinde tamamladıktan sonra Artvin İlinde Mülkiye Müfettişi Refakatindeki Teftiş Stajını tamamlatan Uçar, Teftiş Stajı sonrası Hatay İli Antakya İlçesinde refiklik stajını tamamladı. Refiklik stajı süresince deprem bölgesinde iaşe ve ibate hizmetlerinin koordinasyonunu icra etti.