Kayseri'de Yasaklar Başladı!

31 Mart Yerel Seçimlerine sayılı günler kala Kayseri'de ve tüm Türkiye'de seçim yasakları başladı. Bugünden itibaren yerel seçimler için propaganda serbestliği ve bazı seçim yasakları başladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'de Yasaklar Başladı!

31 Mart Yerel Seçimlerine 10 gün kaldı. Kayseri’de ve tüm Türkiye’de Mahalli İdareler Genel Seçim yasakları başladı. Bugünden itibaren yerel seçimler için propaganda serbestliği ve bazı seçim yasakları başladı.

Bu süreçte, seçime katılan siyasi partiler ve bağımsız adaylar, seçim propaganda süresinin sona ermesine kadar yazılı basında ilan ve reklam yoluyla da internet sitesi açarak sözlü, yazılı veya görüntülü propaganda yapabilecek. Seçim süresince genel yollar üzerinde, kamu hizmeti görülen bina ve tesisler ile ilçe seçim kurullarının gösterdiği meydanların dışında toplu olarak sözlü propaganda yapılması yasaklandı.

Kayseri'de Yasaklar Başladı!

Açık yerlerde toplu olarak sözlü propaganda yapılması yasaklandı. Bunun yanında, vatandaşların elektronik posta adreslerine gönderilecek mesajlar ile taşınabilir veya telefonlarına sesli, görüntülü veya yazılı mesaj göndermek suretiyle propaganda yapılamayacak. Fakat siyasi partiler kendi üyelerine sesli, görüntülü veya yazılı mesaj gönderebilecekler. Bu süreçte, yazılı, sözlü ve görsel basın ve yayın araçları ile kamuoyu araştırmaları, anketler, bilgi ve iletişim telefonları yoluyla mini referandumlar, adayın lehinde ve aleyhinde vatandaşın oyunu etkileyecek biçimde yayın yapılması yasak olacak.

Kayseri'de Yasaklar Başladı!

Bakanlarla, milletvekillerinin yurt içindeki seçim propagandası ve gezileri, makam otomobilleri ile yapılamayacak. Bu amaçlı gezilerde, protokol icabı karşılama ve uğurlama törenleri yapılamayacak, resmi ziyafetler verilemeyecek. Bakanlar, milletvekilleri ve adayların seçim propagandası kapsamındaki gezilerine hiçbir memur katılamayacak.

Seçim propagandası 30 Mart Cumartesi saat 18.00’de, seçim yasakları ise 31 Mart saat 23.59’da sona erecek.