Kayseri'de yabancı öğrenciler iki İHA'yı uçurdu

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile Kayseri Medeniyetin Burçları Derneği'nin birlikte organize ettiği Kayseri Uluslararası Öğrenciler Akademisi faaliyetleri kapsamında Teknofest'e hazırlanıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

Kayseri'de yabancı öğrenciler iki İHA'yı uçurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akademi kapsamında yer alan “Proje Yönetimi ve Teknofest” programı kapsamında öğrenciler İHA yapımı ve İHA yapım süreçleri ile ilgili 10 hafta teorik eğitim aldılar. Teorik bilgilerini bu hafta pratiğe dökerek sahaya çıkan öğrenciler, her türlü teknik donanımını gerçekleştirdikleri insansız bir hava aracı tasarlayıp uygulayarak 2 İHA’yı başarılı bir biçimde uçurarak eğitimin sonunda önemli bir tecrübe elde ettiler.

Afrika, Asya ve Avrupa ülkelerinden eğitim amacıyla Kayseri'ye gelen yabancı uyruklu öğrenciler, Teknofest için hazırladıkları insansız hava aracının (İHA) prototipini uçurdu.

Kayseri'de yabancı öğrenciler iki İHA'yı uçurdu

Afganistan’dan gelen öğrencilerden Muhammed Ali Tawakoli, Fas’tan gelen İlham Nasser Teknofest için kendi ürettikleri 2 adet mini İHA'yı başarılı bir şekilde uçurdular. Öğrenciler,bir adet F22 raptor’u ve çeşitli büyüklükte drone’ları da uçurma imkanına eriştiklerini belirterek Akademi kapsamında birçok ders aldıklarını bunlar arasında Proje Yönetimi ve Teknofest programının önemine dikkat çekerek havacılıkla ilgili kritik bir tecrübe kazandıklarını vurguladılar.

Kayseri Uluslararası Öğrenciler Akademisi’nin öğrencilerinin İHA tasarlaması ve başarılı uçuş deneyimlerine dair Medeniyetin Burçları Derneği Başkanı Ali Dursun şunları kaydetti;
“10 haftalık Akademi programlarımızın sonuna geldik. Bu 10 haftalık programlarda çok farklı dersler yer aldı. Bu dersler içerisinde Proje Yönetimi ve Teknofest dersinde İHA yapımı, süreçleri, bu konudaki teorik ve pratik süreç eğitimleri verildi. Bugün de öğrencilerin yapmış oldukları İHA’nın uçurulmasıyla bu program bu şekilde eğitimlerini tamamlamış oldu."

Kültür ve sanat alanında, Ebru, Kaligrafi ve Temel Fotoğrafçılık eğitimlerİnin de verildiğini söyleyen Dursun; sonunda öğrencilerimizin ortaya koyduğu eserleri de önümüzdeki günlerde bir sergi ile Kayseri halkının beğenisine sunmuş olacağız.” dedi.