Kayseri'de Vatandaşlarla Firmalar Karşı Karşıya!

Resmi Gazete' de yayımlanan, emeklilerle ilgili alınan indirim kararına birçok firma tarafından uyulmadığı öngörülüyor. Vatandaşlarla firmaların karşı karşıya gelmesinin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri'de Vatandaşlarla Firmalar Karşı Karşıya!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılını emekliler yılı ilan etmiş ve bu kapsamda emekliler için birçok indirim kararı almıştı. Resmi Gazete ’de yayınlanan ve birçok indirim haberini kapsayan bu kararlardan bir tanesi de şehirlerarası otobüslerde emeklilere özel yüzde 20 indirim uygulanmasını içeriyordu. 

Kayseri'de Vatandaşlarla Firmalar Karşı Karşıya!

Ancak umulan olmadı ve şehirlerarası otobüs firmalarının birçoğu, karara uymayarak, emeklilere indirim uygulamadı.
Alınan karar 31 Mayıs’ta yürürlüğe girmiş, emekliler tarafından sevinçle karşılanmıştı. Ancak kararlara uyulmaması emekliler için büyük bir hayal kırıklığına oldu. 

Otobüs Firmalarından Savunma

Otobüs firmalarının kar oranlarının az olmasından kaynaklı emeklilerin bu talebine karşılık veremediği düşünülse de gerçek bambaşka çıktı. 

Otobüs firmaları tarafından yapılan açıklama da, ‘Karar Resmi Gazete ‘de yayımlandı ancak henüz Ulaştırma Ve Alt Yapı Bakanlığı’ndan yazılı bir karar bize ulaşmadı bu nedenle henüz Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan indirim kararı uygulanmaya başlanmadı.’ ifadelerine yer verildi.