Kayseri'de Ücretsiz Kamp Alanları – Kayseri'de Gezilecek Yerler!

Havaların ısınması ile birlikte Kayserililer doğayla iç içe zaman geçirebilecekleri ve konaklama yapacakları kamp alanı arayışına girdi. Bizde sizler için Kayseri'de kamp yapılacak alanları derledik. Detaylar haberimizde…

Kayseri'de Ücretsiz Kamp Alanları – Kayseri'de Gezilecek Yerler!

Kayserili kamp severler için kamp alanlarını araştırdık. Kayserili vatandaşlar havaların ısınmasıyla birlikte kamp planları yapmaya başladı. Hem doğayla iç içe hem de güvenli bir kamp yapmak isteyen Kayserililer için kamp alanları ise şu şekilde;

Erciyes Dağı 

Şehir merkezine 40 km uzaklıkta bulunan Erciyes Dağı, kış turizminin yanı sıra yaz aylarında da kampçılık ve doğa yürüyüşleri için tercih ediliyor. Ayrıca tertemiz havası ile doğa yürüyüşleri ve dağcılık için ideal bir kamp alanı konumunda bulunuyor. Erciyes Dağında kamp yapmak isteyenlerin ise soğukluğu göz önünde bulundurup hazırlıklı gelmeleri önemli. 

Kapuzbaşı Şelalesi 

Kayseri şehir merkezine 150 km uzaklıkta bulunan Kapuzbaşı Şelalesinde kamp yapmanız mümkün. Tertemiz bir hava ve şelaleleri ile kendine hayran bırakan Kapuzbaşı şelalesinde kamp yapmak ücretsiz. Şelale kamp severlerin yanı sıra günübirlik fotoğraf tutkunları ve doğaseverler tarafından da ilgi görüyor. 

Sarımsaklı Barajı 

Kayseri şehir merkezine 35 km uzaklıkta bulunan Sarımsaklı Barajı, kamp severler tarafından en çok tercih edilen konumlardan birisi. Barajın masmavi sularına karşı bir sabaha uyanmak isteyen kamp severler burayı tercih ediyor. Alan karavan kampına da çadır kampına da uygun. Ağaçlık bir bölge olduğu için yaz aylarında da rahatlıkla tercih edilebilirsiniz. Kamp yapmanın yanı sıra sarımsaklı barajı günübirlik piknikler için de tercih ediliyor. 

Kayseri’de ücretsiz bir şekilde kamp yapabileceğiniz bu alanların dışında tüm olanaklara sahip ücretli kamp alanları da bulunmakta. 

Sultan Sazlığı Milli Parkı 

Kayseri merkeze 85 km uzaklıkta bulunan sultan sazlığı kamp alanı, kamp yapmak isteyenler için tüm olanakları sunuyor. Milli parkın içinde bulunan kamp alanı kuş gözlemi yapmak isteyenler gün batımını gün doğumunu izlemek isteyenler için de tercihler arasında bulunuyor. Muhteşem bir doğaya sahip olan Sultan Sazlığında gölet üzerinde tekne turu yapmanız da mümkün. Burada ister karavan kampı isterseniz de çadır kampı yapabilirsiniz. 

Soğanlı Vadisi 

Kayseri merkezine 80 km uzaklıkta bulunan soğanlı vadisi özellikle sıcak hava balonlarını izlemek için ve mağaralar, barınaklar ve kiliselerden oluşan kaya oluşumlarını görmek isteyenler tarafından ilgi görüyor. Açık hava müzesi olan soğanlı vadisinde tarihte birçok farklı hayata tanıklık etmiştir. Yerli ve yabancı çok sayıda turist ağırlamaktadır. Alanda doğa yürüyüşleri, bisiklet turları, sıcak hava balonları gibi birçok aktivite yapabilirsiniz.