Kayseri'de taksi ücretleri ne kadar?

Kayseri'de taksi ücretlerinin ne kadar olduğu konusu havaların soğumasıyla daha sık araştırılmaya başladı. Peki, Kayseri'de taksi ücretleri ne kadar? Taksimetre kaç TL'den açılıyor? Taksimetre nasıl hesaplanır? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'de taksi ücretleri ne kadar?

Kışın gelmesiyle birlikte havalar soğudu ve Kayseri’de taksi ücretleri daha sık araştırılmaya başlandı. Gideceği yerin kaç TL olduğunu hesaplamak için Taksimetrenin kaç TL’den açıldığını öğrenmek isteyen insanlar, fiyatları araştırıyor.

Özel araç sahibi olmayanlar, toplu taşıma kullanmayı tercih etmeyen kişiler ya da araba ehliyeti bulunmayan kişiler tarafından genelde T plaka Ticari Taksi araçları tercih edilebiliyor.

Ticari taksinin, yol üzerinde uğraması gereken bir durağı olmadığından daha hızlı ulaşım sağlaması, tercih edilmesinin en sık sebepleri arasında yer alıyor.

Peki taksi ücretleri ne kadar? Taksimetre kaç TL’den açılıyor?

Kayseri’de taksimetre 22 TL’den açılırken, kilometrede 22 TL yazıyor. Kayseri Meydan’dan Talas Bahçelievler’e gitmek isteyen bir kişinin ortalama ödeyeceği ücret yaklaşık 150 – 160 TL’yi bulurken, Kayseri Meydan’dan Beyazşehir’e gitmek isteyen kişinin ödeyeceği ücret 250 TL’yi bulabiliyor.

Taksimetre nasıl hesaplanır?

Gideceği yeri hesaplamak isteyenler; İlk olarak bulunduğu konumdan, gitmek istediği yerin konum arasında kaç kilometre olduğunu öğrenmeli.
Taksimetre kilometrede 22 TL yaktığı için, kilometre ile taksimetrenin açılış fiyatı (22 TL) çarpılır ve üzerine yine açılış fiyatı olan 22 TL eklenir. Bu hesaplamayla gidilecek yer önceden hesaplanmış olur.

Kayseri'de taksi ücretleri ne kadar?

Örnek olarak;

7 km x 22 = 154 TL

154 + açılış fiyatı (22 TL) = 176 TL yapar.