Kayseri'de Şubat Ayında Hangi Balıklar Yenir? – Güncel Balık Fiyatları

Kayseri'de Şubat ayının gelmesiyle birlikte hangi balıklar yenir konusu sıkça araştırılıyor. Sağlıklı beslenme denildiğinde ilk akla gelen yiyecekler arasında yer alan balığın güncel fiyatları Kayseri'de ne kadar? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde..

Kayseri'de Şubat Ayında Hangi Balıklar Yenir? – Güncel Balık Fiyatları

Kayseri’de Şubat ayında hangi balıklar tüketilmeli sıkça araştırılıyor. Bilindiği üzere balık, sağlık açısından oldukça yararlı bir besindir. Güncel balık fiyatları bazen keseleri zorlasa da uzmanlar en az haftada bir kez balık yemeyi öneriyor. Balık da meyve ve sebzeler de olduğu gibi mevsimine göre yenmesi gereken besin türleri arasında yer alıyor.

Kayseri'de kış aylarına girilmesi ile birlikte balık tezgahlarına yoğun ilgi gözlemleniyor. Vatandaşlar kış aylarında sofralarını lezzetlendirmek ve sağlıklı beslenmek adına balık tüketimini tercih ediyorlar. Geleneksel olarak et tüketiminin fazla olduğu kentte kış aylarının gelmesi ile birlikte balık tüketiminde yoğun artış görülüyor. Sağlıklı omega-3 yağ asitleri, protein ve B vitaminleri açısından zengin olan balık, uzmanlar tarafından da haftada en az bir kere yenilmesi konusunda uyarılıyor. Kışın soğuk günlerinde, balık tezgahlarından yükselen taze kokular, Kayseri'deki alışveriş caddelerini doldurarak şehir halkını sağlıklı beslenme ve lezzetli bir kış sofrası için motive ediyor.

Her balığın tüketildiği mevsim farklıdır. Bu sebepten şubat ayı hangi balık mevsimi sorusu sıkça araştırılıyor. Şubat ayında kış döneminde avlanan balıkların tüketilmesi öneriliyor. Bu dönemde sıklıkla hamsi, lüfer, kalkan, tekir, kefal ve palamut gibi balıklar tutulmaktadır. Bu sebeple bu balıkların tüketilmesi öneriliyor.

Kayseri'de Şubat Ayında Hangi Balıklar Yenir? – Güncel Balık Fiyatları

İşte Kayseri’de Güncel Balık Fiyatları;

Kefal (kg); 85 TL

Çupra (kg); 199 TL

Levrek (kg); 225 TL

Uskumru (kg); 159 TL

Somon (kg); 125 TL

Mezgit (kg); 470 TL

İstavrit (kg); 69,90 TL

Hamsi (kg); 74,90 TL