Kayseri'de seçim afişlerine saldırı!

Kayseri'de İYİ Parti Melikgazi Belediye Başkan Adayı Sedat Kılınç'a ait seçim afişlerine saldırı yapıldı. Parti bu durumu kınayarak açıklama yaptı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Kayseri'de seçim afişlerine saldırı!

Kayseri'de yerel seçim hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda partilerin ilçe belediye başkan adayları da açıklanırken şehrin her noktasına seçim afişleri asıldı. Bu kapsamda İYİ Parti Melikgazi Belediye Başkan adayı Sedat Kılınç'ın şehrin farkı bölgelerine asılan seçim afişlerine yapılan saldırı dikkatleri üzerine çekti. Dün akşam şehrin farklı bölgelerinde asılan afişler, henüz 24 saat geçmeden kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğradı.

İYİ Parti İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, adayların kendi emekleri ve maddi imkanlarıyla yürüttüğü seçim çalışmalarına yapılan bu saldırının şiddetle kınandığı belirtildi. Parti yetkilileri, saldırının arkasında kaybetme korkusu olan bazı kesimlerin olabileceğinİ işaret etti.

Kayseri'de seçim afişlerine saldırı!

Saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilere yönelik suç duyurusunda bulunacaklarını belirten parti yetkilileri, emniyet güçlerinin olayın faillerini en kısa sürede tespit edeceğine inandıklarını ifade etti.

Kayseri'de seçim afişlerine saldırı!

Parti teşkilatının basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi,

Dün akşam şehrimizin farklı bölgelerinde iyi parti melikgazi belediye başkan adayımız sayın sedat kılınç’a ait seçim afişleri, asılmasının üzerinden daha 24 saat geçmeden kimliği belirsiz kişilerce saldırıya uğramıştır. Partimiz adaylarının kendi helal emekleri ve maddi imkanları ile yürüttüğü seçim çalışmalarına yönelik bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Görüyoruz ki bazı kesimlerde kaybetme korkusu dağları aşmıştır. Bizler iyi parti ailesi olarak, çalışmalarımızı aynı kararlılıkla sürdürüp, projelerimizle bazı kesimlerin rahatlarını bozmaya devam edeceğiz. Demokrasi ve eşitliğe inanmış iyi partimiz, 31 mart yerel seçimlerine giden bu süreçte, hukukun üstünlüğü ilkeleri ile hareket etmeye devam edecektir. Demokratik bir ortamda fikirlerin serbestçe ifade edilmesi önem arz etmektedir. Toplumun, farklı görüşlere saygı göstermesi ve siyasi tartışmaları medeni bir şekilde sürdürmesi gerekmektedir. Bu kanunsuz eylemleri yapanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna ilan ediyor ve emniyet güçlerimizin bu olayın arkasındaki kişi ya da kişileri en kısa süre içerisinde tespit edeceğine inanıyoruz.