- Haberler
- Güncel
- Kayseri'de salçalık domates fiyatları geriledi: Kışlık hazırlık yapanlar fırsatı değerlendirdi
Kayseri'de salçalık domates fiyatları geriledi: Kışlık hazırlık yapanlar fırsatı değerlendirdi
Kayseri'de salça yapım sezonu geride kalırken, salçalık domates fiyatlarında yaşanan düşüş dikkat çekti. Sezon başında kilogramı 20 TL'den satışa sunulan domates, sezon sonunda 10 TL'ye kadar geriledi.
Kışlık hazırlıklarını yapmak isteyen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği salçalık domates, sezon başında yüksek fiyatıyla dikkat çekerken ilerleyen haftalarda fiyatı kademeli olarak geriledi. Sezonun sonlarına gelindiğinde kilogram fiyatı 10 TL seviyelerine kadar düştü. Fiyatlardaki düşüşü fırsata çevirmek isteyen vatandaşlar ise kışlık hazırlıklarını sezon sonuna bıraktı. Özellikle ekonomisini korumak isteyen vatandaşların daha uygun fiyattan domates alarak salça yapmayı tercih ettiği görüldü.
Kayseri’de kış hazırlıkları hız kazandı
Sabah ve akşam saatlerinde hava sıcaklıklarının düşmeye başladığı Kayseri’de, yazlık ürünlerin kış için hazırlanmasına yönelik çalışmalar da hız kazandı. Böylece Salçalık domatesin fiyatındaki gerilemeyle de, kışlık hazırlık yapan vatandaşların bütçesine bir nebze olsun nefes aldı. Sezon başında kilosu 20 TL olan domates, sezon sonunda 10 TL’ye kadar düşerek vatandaşların kışlık hazırlıklarını daha uygun maliyetle tamamlamasına imkan sağladı.