Kayseri'de Salça Günleri ne zaman başlıyor?

Kayseri'de her yıl düzenlenen Salça Günleri etkinliği için bu yıl da hazırlıklar başladı. Peki Salça Günleri ne zaman başlıyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Kayseri'de Salça Günleri ne zaman başlıyor?

Kayseri’de Melikgazi Belediyesi tarafından gelenek haline gelen Salça Günleri’nin başlamasına sayılı günler kaldı. Vatandaşlar ise bu özel günden nasıl faydalanabileceğini araştırmaya başladı. Peki Kayseri’de Salça Günleri ne zaman başlıyor? Salça nasıl yapılır? İşte detaylar…

Kayseri'de Salça Günleri ne zaman başlıyor?

Salça nasıl yapılır?

Anadolu’daki birçok ev hanımı, aile bütçesine katkı sağlamak ve geleneksel lezzetleri sofralarına taşımak amacıyla kış aylarında tüketilecek salçayı hazırlamanın telaşını yaşıyor. 

Domates salçası için mesai harcayan vatandaşlar, bahçelerden topladıkları ya da pazardan aldıkları domatesleri doğradıktan sonra sulanması için bir gün bekletiyor.

Kazanlarda odun ateşinde yaklaşık 5 saat boyunca kaynatılarak koyu bir kıvam haline getirilen domates suyu, tepsilere dökülerek güneşte bekletildikten sonra salçaya dönüşüyor, cam kavanozlara konularak kış mevsimi için saklanıyor.

Kayseri'de Salça Günleri ne zaman başlıyor?

Salçalar Kayseri’de belirli yerlerde kaynatılıyor!

Melikgazi Belediyesi’nin sağladığı imkânlarda temiz, düzenli ve nezih bir ortamda gerçekleştirilecek olan Salça Kaynatma Günleri iki bölgede yapılacak. Belsin ve Mimarsinan Evliyalar Bölgesi’nde düzenlenecek olan etkinlikler için rezervasyon yapılması isteniyor.
Vatandaşlar Melikgazi Belediyesi’nin paylaştığı iletişim numarası olan 0501 387 25 22 nolu hattan 08:30-17:30 saatleri arasında randevularını oluşturacak. 

Etkinlik Belsin Bölgesi’nde 23 Ağustos-3 Eylül tarihlerinde, Mimarsinan Evliyalar Bölgesi’nde ise 05 Eylül-17 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bilgilendirmede bulunan Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, ‘Melikgazi’mizde bir yaz geleneği olan Salça Kaynatma Günleri başlıyor! Bu yıl da salçalarımızı hep birlikte, belediyemizin tespit ettiği alanlarda kaynatıyoruz. Belediyemizin sağladığı imkânlarla, nezih bir ortamda salçalarınızı kaynatmak için lütfen rezervasyon yaptırmayı unutmayın. Rezervasyon: 0501 387 25 22  (08.30-17.30 saatleri arası) Belsin Bölgesi: 23 Ağustos-03 Eylül Mimarsinan Evliyalar Bölgesi: 05-17 Eylül’