Kayseri'de araç alacaklar elini çabuk tutsun!

Kayseri'de araç alacak vatandaşlar hem internet sitelerini hem de galerileri gezerek kalem kalem hesap yapıyor. Kredi mi çeksem altın mı bozdursam gibi gibi düşüncelere dalan Kayserili vatandaşın bir an önce karar vermesinde fayda var. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde....

Kayseri'de araç alacaklar elini çabuk tutsun!

Araç almayı düşünen Kayserili vatandaşlar, oto pazarları, internet siteleri ve yakın çevresinden satış yapacak kişilerle irtibata geçerek hem cebine uygun hem gönlüne uygun otomobili almayı istiyor. Ancak hesap kitap yapayım derken araç almakta gecikmeyin. Çünkü otomobil fiyatlarına zam geleceği söyleniyor.

Geçtiğimiz haftalarda sıfır araçlara ilişkin düzenleme otomotiv sektöründe büyük yankı uyandırmıştı. Karara göre Avrupa Komisyonu'nun 7 Temmuz 2024 tarihi itibariyla yürürlüğe girecek yönetmelik ile sıfır kilometre taşıtlarda tercihe bağlı (opsiyonel) güvenlik tedbirleri ve teknolojileri artık zorunlu olacak. 

Özetle, akıllı hız yardımı, geri görüş kamerası, arka park sensörü ve sürücü yorgunluk algılama sistemi gibi öne çıkan teknolojiler artık sıfır taşıtlarda uygulanarak uygulama start verecek.

Bu güvenliği ve araç içi konforunu arttıran özelliklerin otomobilden kamyona kadar taşıtlarda standart hale gelmesiyle araçlara 7 Temmuz'dan itibaren zam geleceği belirtiliyor.

Normalde Kayserili vatandaşlar satın alacağı aracın özelliklerine ve aracın pkaetine göre tercih yapabiliyordu. Örneğin Ford marka otomobilin Focus serisindeki titanium paketi daha özellikli olduğu için trend paketine göre fiyatı daha yüksekti.

Ancak yeni düzenleme ile bu özellikler tüm araçlarda olması nedeniyle zamların da kapıda olduğu ifade ediliyor.

Bütün taşıtlar, Akıllı hız yardımı, geri görüş kamerası ve arka park sensörü, ani frende yanan flaşörler, kaza veri kaydedicisi ve sürücü yorgunluk algılama sistemi bulunacak.

Sadece arabalar ve kamyonetlerde şerit takip asistanı ve acil durum frenleme asistanı özelliği mecburi olacak.

Otobüs ve kamyonlarda ise olası kör noktaları daha iyi tespit etmeye yönelik teknolojiler, yaya ve bisikletliler için çarpışma önleme teknolojisi, lastik basıncı izleme sistemi özellikleri olacak.

Şu anda tercihe bağlı olarak taşıta ilave edilen ya da üst donanıma sahip taşıtların bir kısmında bulunan bu teknolojiler, Avrupa Birliği tarafından alınan kararla artık standart hale gelmiş olacak.

Sıfır kilometre taşıtlarda belirtilen güvenlik özellikleri de yer alacak.