Kayseri'de oruç tutmanın maliyeti belli oldu

Ramazan ayının gelişiyle oruç ibadetini gerçekleştirmek isteyenler, iftar ve sahur vaktinde sağlıklı besinler tüketebilmek için farklı menü arayışına girdi. Ancak temel gıda ürünlerinde de yaşanan fiyat artışı vatandaşın cebini zorluyor. Peki, 4 kişilik bir ailenin iftar ve sahur maliyeti ne kadar oldu? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Kayseri'de oruç tutmanın maliyeti belli oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ramazan boyunca sağlıklı ve dengeli beslenme ihtiyacını karşılamak isteyen bireyler, iftar ve sahur sofralarını planlamak için farklı menü seçeneklerine yöneliyor. Ancak, temel gıda ürünlerinde yaşanan fiyat artışları, bu süreci zorlu hale getiriyor.

Market raflarında yer alan temel gıda ürünlerindeki fiyat artışları, vatandaşların bütçesini olumsuz etkiliyor. İftar sofralarında bulunması gereken et, sebze, meyve gibi temel besin gruplarına ulaşmak, birçok aile için zor hale geldi.

Asgari ücretli bir aile sadece 16 gün oruç tutabilir

Sağlık Bakanlığı, dört kişilik bir ailenin aylık oruç maliyeti ve bir kişinin bir günlük iftar, ara öğün ve sahur maliyetini paylaştı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 4 kişilik bir ailenin bir aylık oruç maliyeti tam 31 bin TL olarak belirlendi. Asgari ücretli bir aile bu öneri doğrultusunda sadece 16 gün boyunca oruç tutabilirken, emekli aileleri ise 9,5 günü zorlayarak bu maliyeti karşılayabiliyor. Bakanlık tarafından belirlenen günlük maliyet hesaplamasına göre, bir kişinin iftar, ara öğün ve sahur için harcadığı miktar ise 257,75 TL olarak belirlendi. Dört kişilik bir aile için bu rakam 1031 TL'ye ulaşıyor.