Kayseri'de Ölümün Maliyetine Yeni Zam!

Kefen takımları, son dönemde yaşanan genel fiyat artışlarından etkilenerek zamlandı. Hac malzemeleri satıcısı Musa Diyarbekirli, bu artışı ve kefen takımlarının detaylarını anlattı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de Ölümün Maliyetine Yeni Zam!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son dönemde kefen takımlarındaki zamlı fiyatlar dikkat çekiyor. Hac malzemeleri satıcısı Musa Diyarbekirli, bu artışı ve kefen takımlarının detaylarını anlattı. Diyarbekirli, kefen fiyatlarının geçen yıla göre önemli bir artış gösterdiğini belirtti.

Kayseri'de Ölümün Maliyetine Yeni Zam!

Kefen fiyatlarındaki artışın temel nedeni, hammadde ve üretim maliyetlerindeki artış olarak gösteriliyor. Pamuk, keten gibi doğal kumaşların fiyatlarının yükselmesi ve döviz kurundaki dalgalanmalar, kefen fiyatlarını da yukarı çekti.

‘Geçen sene 500 TL ’idi’ 

Diyarbekirli, kefen takımlarının içeriğini açıklayarak; ‘Kefen takımı dediğimizde içinde kefen bezi, sabun, sünger, eldiven, koku ve havlu bulunuyor. Kadınlar için olan takımlarda ekstra olarak yazma da yer alıyor. Bu yıl bir takımın fiyatı 750 TL oldu. Geçen yıl ise bu fiyat 500 TL idi’ dedi. 

Kefen fiyatlarının artış nedenlerini değerlendiren Diyarbekirli, pandemi döneminde malzemelere olan talebin arttığını belirterek; ‘Pandemi zamanı yoğunluk vardı. O zamanlar ölüm sayısı yüksekti. Bazı insanlar hastalık endişesiyle daha fazla kefen alıyordu.’ ifadelerini kullandı.