Kayseri'de nerede piknik yapılır? - Kayseri Mesire Alanları

Haftanın stresini atmak isteyen vatandaşlar piknik yaparak hem ailesiyle eğlenceli vakit geçiriyor hem de haftanın stres ve yorgunluğunu atıyor. Kayseri'de bulunan piknik alanları da vatandaşlar tarafından en çok araştırılan yerlerin başında geliyor. Şehrin farklı yerlerine dağılmış olan piknik ve mesire alanları eğlenceli vakit geçirmek isteyenlere olanak sağlıyor. Sizler için Kayseri'de gidilecek piknik ve mesire alanlarını araştırdık. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri Haber Detaylarında…

Kayseri'de nerede piknik yapılır? - Kayseri Mesire Alanları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’deki mesire  alanları piknik yapmayı seven vatandaşların merak ettiği alanlar arasında yer alıyor. Kayseri’de  piknik alanları yaz aylarında oldukça kalabalık oluyor. Sıcak havalarda eğlenceli vakit geçirmek , dinlenmek, stres atmak isteyen vatandaşlar açık alanlarda piknik yapma imkanı buluyor. Kayseri’de nerelerde piknik yapılabilir sizler için derledik...

İşte Kayseri’de piknik  yapılacak mesire alanları
Kayseri, İç Anadolu Bölgesi içerisinde yer alan oldukça gelişmiş şehirlerdendir. Şehrin merkezindeki yoğun yaşam temposu insanların hafta sonlarını doğal ortamlarda geçirmek istemesine neden oluyor. Böyle zamanlarda mesire ve piknik alanları oldukça ideal ortamlar arasında yer alıyor. Şehre dışarıdan gelenler için birçok farklı gezilecek yerin bulunması da Kayseri'yi turistik açıdan ilgi çekici yerlerden biri haline getiriyor.

1) Zincidere 100. Yıl Mesire Alanı

Kayseri merkeze 17 kilometre mesafede olan Talas Belediyesi’ne bağlı mesire alanı içerisindeki ördekler ve adanın da yer aldığı 19 bin metrekare yüzey alanına sahip göletle birlikte 56 bin metrekarelik Zincidere 100. Yıl Mesire Alanı'nda; restorandan mescid, lavabo, amfi tiyatro, kafeterya, bebek bakım odasına; seyir iskelesinden, teras, yemek pişirme alanı, oturma alanı ve kamelyalardan piknik alanlarına kadar birçok hizmet sunuluyor. Ayrıca gölet etrafında yürüyüş ve bisiklet parkurunun yanı sıra binicilik için at yolu da oluşturulan alanda gölet üzerinde su oyunlarıyla muhteşem bir görsel şölen de sunuluyor.

Kayseri'de nerede piknik yapılır? - Kayseri Mesire Alanları

2) Kayabaşı Cam Terası Bünyan
Kayseri merkeze yaklaşık 42 kilometre olan Bünyan Belediyesi’ne ait cam teras son zamanların en popüler mekanları arasında yer alıyor. Doğal güzellikleriyle ünlü Bünyan ilçesi şehrin turistik yerleri arasında yerini alıyor. Yeşiller içindeki şehri cam terastan izlemek için tüm vatandaşların görmesi gereken bir yer

Kayseri'de gidilmesi gereken piknik alanları nelerdir?

3) Kıranardı Kent Ormanı
Kayseri’ye yaklaşık 14 kilometre olan Kıranardı Kent Ormanı, Kayseri'nin en sıcak zamanlarında doğanın serin havasında vakit geçirmek isteyenlerin tercihleri arasında yer alıyor. Erciyes manzarası ile Kıranardı Kent Ormanı hafta içinde ve hafta sonunda piknikçilerin tercihleri arasında yer alıyor.

Kayseri'de nerede piknik yapılır? - Kayseri Mesire Alanları

4) Beştepeler Mesire Alanı
Kayseri merkeze yaklaşık 5 kilometre olan Beştepeler piknik alanı Kente nefes aldıran yeşil alanlardan biridir. Burada yürüyüş parkurları ve piknik alanları mevcut. Ziyaretçiler için oldukça temiz bir havası bulunuyor. Yüksek bir konumda olması da seyir manzarası  sunuyor.

Kayseri'de gidilmesi gereken piknik alanları nelerdir?

5) Barsama Mesire Alanı 
Kayseri Merkeze yaklaşık 27 kilometre olan Kocasinan Belediyesi’ne ait Barsama piknik alanı Doğal dokusuna uygun olarak 250 bin metrekare alana yapılan, 5 bin metrekare kilit parke yaya yolu, 85 adet kamelya ve piknik masası, yürüyüş yolları ve otopark, 15 adet Osmanlı Çeşmesi ve çocuklara özel oyun parkları gibi imkanların sunulduğu Barsama Mesire Alanı, vatandaşların gözdesi haline geldi. Barsama Mesire Alanı, hafta sonları vatandaşlar yer bulamayacak kadar kalabalık oluyor.

Kayseri'de nerede piknik yapılır? - Kayseri Mesire Alanları

6) Ali Dağı Mesire Alanı
Kayseri Merkeze 9 kilometre olan Talas  Belediyesi’ne ait Ali dağı Mesire Alanı Talas ve Kayseri’yi kuşbakışı görebilecek bir piknik ve mesire alanıdır. Mesire alanı içinde çocuk oyun alanları ve büfeler bulunuyor. Ali Dağı doğa yürüyüşü ve tırmanış için sizlere birçok imkân sunuyor.  Şuan da tadilatta olan Ali Dağı Mesire Alanı en kısa zaman da halka açılması bekleniyor.

Kayseri'de gidilmesi gereken piknik alanları nelerdir?

7) Soysallı Mesire alanı
Kayseri Merkeze yaklaşık 57 kilometre olan Develi Belediyesi’ne ait Soysallı Mesire Alanı yeşil ve mavinin bir arada olduğu Soysallı Mahallesinde bulunan Büyüleyen Mesire Alanı, göz kamaştırıcı doğal güzellikleri, zengin bitki örtüsü ve serin sularıyla her yaştan ziyaretçiye eşsiz bir deneyim sunmaktadır. Büyüleyen Mesire Alanı, geniş piknik alanı ve yürüyüş yapabileceğiniz patikalarıyla, su kenarında keyifli vakit geçirebileceğiniz bir doğa cennetidir. Ziyaretçiler aileleriyle ve sevdikleriyle burada geçireceği zamandan hoşnut olacaklardır. Erciyes Dağı’ndan eriyen kar sularının serinlettiği Büyüleyen mesire alanı, şehrin gürültülü havasından kaçarak dinlenmek isteyenlere büyük imkanlar sunuyor.

Kayseri'de nerede piknik yapılır? - Kayseri Mesire Alanları
8) Sarımsaklı Barajı
Kayseri Merkeze yaklaşık 32 kilometre olan Sarımsaklı Barajı büyük yeşil alanlar, sıcak yaz günlerinde vatandaşların akınına uğruyor. Bu alanlardan birisi de Sarımsaklı Barajı. Özellikle hafta sonunu değerlendirmek isteyenleri Sarımsaklı Barajı’nda nelerin beklediğini sizler için derledik. Sıcak yaz günlerinde vatandaşlar mesire alanlarında vakit geçiriyor. Kayseri’ye yakın olduğu için güzel vakit geçirilecek mekanlardan olan Sarımsaklı Barajında yeşil alanlar, piknik alanları ve kamp alanları bulunmaktadır. Kamp alanında çadır kampı da yapılabilmektedir. Günübirlikçiler için piknik alanları mevcuttur. Mesire alanında yerde ateş yakılmamaktadır. Onun dışında mangal yakılabilmekte. Sarımsaklı Barajı’nda ayrıca doğa yürüyüşü, hamak keyfi, doğa fotoğrafçılığı ve spor aktiviteleri gibi etkinlikler yapılabilmektedir. İsteyenler, avlanmanın yasak olmadığı dönemlerde amatör olarak balık da tutabilmektedir.

Kayseri'de gidilmesi gereken piknik alanları nelerdir?

9) Yamula Barajı (Kuşçu Marina)
Kayseri merkeze yaklaşık 45 kilometre olan Yamula Barajı Kocasinan Belediyesi'ne aittir. Yamula barajı Kuşçu Marina ; Maviyle yeşilin bir arada olduğu Kuşçu Mahallesi Yamula Barajı kıyısında şehrin sosyal yaşantısını renklendirecek bungalov tarzı evlerle bir ‘Tatil Köyü’  görünümündedir. Kuşçu Marina, Kayserililere sahil kenti imkanı sunuyor. Doğa yürüyüşü, tekne turu, bungalov evler ve piknik alanlarıyla vatandaşların akınına uğrayan Kuşçu Marina, yapılan hizmetlerle turizmin cennetlerinden biri olmaya emin adımlarla ilerliyor. yerli ve yabancı turistler için trekking yapılabilecek yürüyüş parkurları ile şehrin stersinden uzakta keyifli bir yolculuğa çıkma fırsatı var. Özellikle motor tutkunları, bisiklet severler ve olta balıkçıları için özel çalışmalar yapıyoruz. Tüm bunların yanı sıra çocuk oyun grupları ve 7’den 70’e herkese hitap eden fitness aletleri  var.

Kayseri'de nerede piknik yapılır? - Kayseri Mesire Alanları