Kayseri'de milyonluk satış! Belediye 25 milyonluk taşınmazı ihaleye çıkardı

Kayseri'de dikkat çeken satış kararı. Yahyalı Belediyesi'ne ait milyonluk taşınmaz için ihale süreci başlıyor.

Yahyalı Belediyesi, mülkiyetinde bulunan bir taşınmazı satışa çıkarıyor. Belediye tarafından yayımlanan ilanla birlikte satış sürecine ilişkin ayrıntılar da netlik kazandı. Yuları Mahallesi’nde bulunan taşınmaz, kapalı teklif usulüyle gerçekleştirilecek ihale kapsamında alıcılarını bekliyor.

40 bin metrekareyi aşan alan satışta

İlan bilgilerine göre satışa sunulan taşınmaz, Yuları Mahallesi’nde 984 parselde yer alıyor. Toplam 40 bin 452 metrekare büyüklüğündeki alanın tapu kayıtlarında ‘taşlık’ niteliğinde olduğu belirtildi.

Taşınmaz için belirlenen muhammen bedel 25 milyon TL olarak açıklanırken, ihaleye katılmak isteyenlerin 750 bin TL geçici teminat bedeli yatırması gerekiyor.

İhale tarihi netleşti

Yahyalı Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek ihale, 9 Haziran Salı günü saat 10.30’da Belediye Encümeni huzurunda yapılacak.

İhaleye katılmak isteyenlerin başvurularını ve gerekli evraklarını aynı gün saat 09.30’a kadar Yahyalı Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne teslim etmeleri gerekiyor.

Katılımcılardan çeşitli evraklar istenecek

İhale dosyasında yer alan bilgilere göre katılımcıların teklif mektubu, geçici teminat belgesi, adres bilgileri ve kimlik evraklarını hazırlaması gerekiyor. Tüzel kişilerden ayrıca ilgili oda kayıt belgeleri ile imza sirkülerinin de talep edileceği belirtildi.

Detaylı bilgi için tıklayınız.