Kayseri'de Mezar Fiyatlarına Şok Olacaksınız!

Günümüzde yaşanan yüksek enflasyon kalem kalem bütün ürünlerde fiyat artışına sebep oluyor. Bizde mezarlık fiyatlarında yaşanan artışı sizler için derledik. Fiyatlara şok olacaksınız! Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'de Mezar Fiyatlarına Şok Olacaksınız!

Kayseri'de mezar fiyatlarındaki son artış, vatandaşları şaşırtıyor. Son dönemde mezarlık arazilerindeki talep artışıyla birlikte mezar fiyatlarında gözle görülür bir yükseliş yaşanıyor. Kayseri'deki mezarlık işletmecileri, artan talebe bağlı olarak mezar fiyatlarında güncellemeler yaptıklarını belirtiyorlar.

Bu durum, özellikle ekonomik olarak zor durumda olan aileleri etkiliyor. Mezarlık masraflarının artması, ailelerin cenaze masrafları konusunda ek yük altına girmelerine neden oluyor. Uzmanlar, mezar fiyatlarındaki bu artışı ham maddenin ücretinin artmasına bağlıyor. 

Kayseri'de Mezar Fiyatlarına Şok Olacaksınız!

Kayseri Anadolu Haber olarak Kayseri’de birkaç mezar ustası ile bu durumu görüştük. Görüşmelerin sonunda, mezarlık fiyatları kullanılan malzeme türüne göre değişiklik gösteriyor. Mezar taşının türüne göre değişen fiyatlarda oyma işçiliği ve mezar taşı renklerine göre de değişkenlik gösteriyor. Şehir merkezinde bütün mezarlıklar için aynı fiyatlar çıkarken, başka şehir veya köyler için bu durum değişiyor. Mezar ustaları köylere gidildiğinde toprağın durumuna göre beton var mı aşılabilir durumda mı bin ila 2 bin TL arasında fark konulduğunu söyledi.

Kayseri'de Mezar Fiyatlarına Şok Olacaksınız!

Kayseri’de Güncel Mezar Taşı Fiyatları;

Çift kişilik mermer mezarlık; 8 bin 500 TL’den başlıyor ve 30 bin TL’ye kadar yükselebiliyor.

Tek kişilik mermer mezarlık; 7 bin TL’den başlıyor ve 25 bin TL’ye kadar yükselebiliyor.

Granit mezarlık taşı biraz lüks bir seçime giriyor. Öyle ki fiyatları en uygun 40 bin TL’den başlarken 100 bini aşan fiyatlara kadar yükselebiliyor.

Özellikle granitte siyah rengi fiyatı sizi hayrete düşürecek boyutta. Siyah granit mezarlık fiyatı 185 bin TL'den başlıyor.