Kayseri'de kriz kapıya dayandı!

Kayseri'de henüz beklenen kar yağışının yaşanmaması ile beklenen verim alınamadı. Kayseri halkının lapa lapa kar yağmasını beklediği bugünlerde günlük güneşlik bir havanın olması 'Kriz kapıya dayandı' dedirtti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de kriz kapıya dayandı!

Kayseri’de bu kış beklenen kar yağışı gerçekleşmedi. Kayserililerin lapa lapa kar yağmasını beklediği Şubat ayının ortalarında güneş kendini iyiden iyiye hissettirirken ‘Kriz kapıya dayandı’ yorumlarını da beraberinde getirdi.

Kayseri'de kriz kapıya dayandı!

Barajlarda su seviyeleri düştü!

Kayseri’de baharı andıran görüntüler vatandaşları korkutuyor. Bu yıl beklenen yağışların olmamasından barajlar da etkilenirken kentte su seviyesinde düşüş yaşandı.

Kış aylarına gelinmesine rağmen yeterli yağışların gelmemesi, tarım ve kamış arazileri gibi alanları olumsuz etkilerken, barajlar da yağışsız havadan dolayı istenilen su seviyelerine ulaşamadı.

Verimlilik düşüyor!

Uzmanlar yeterli kar yağmaması durumunda, toprak neminin ve yeraltı su seviyelerinin düşerek su sıkıntısı yaşanabileceğini aktarıyor. Bu durum özellikle kurak bölgelerde ve sulama altyapısı yetersiz olan alanlarda daha büyük bir problem yaşatacağa benziyor. Kar erimesiyle gelen suyun, toprağa mineraller ve besin maddeleri taşıdığı biliniyor. Bu sebeple yeterli yağışın olmaması, toprak verimliliğini düşürerek ürünlerin büyümesini ve gelişmesini ciddi manada etkileyebilecek gibi görünüyor.