İstanbul'da toplatılıyor! Kayseri'de toplatılacak mı?

İstanbul Pendik'te karavanlar üzerine yoğun şikayetler yapıldı. Bunun üzerine belediye harekete geçerek karavanları toplatma kararı aldı. Kayseri'de de hemen hemen her semtte karavan bulunuyor. Kayseri'de de toplatılacak mı? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

İstanbul'da toplatılıyor! Kayseri'de toplatılacak mı?

Gerek otel fiyatlarının pahalılığı gerekse doğa ve gezi tutkunlarının hem ulaşım hem de otel olarak kullanmak amacıyla karavanı tercih ediliyor. Ancak İstanbul Pendik’te şikayetler üzerine karavanlar toplatılırken Kayserililer de burada toplatılacak mı diye merakla araştırıyor.

İstanbul Pendik’te başta sahil şeridi olmak üzere ilçe genelindeki ara sokak, cadde ve diğer ulaşım lokasyonlarında da park edilen karavanlar toplatılmaya başlandı.

İstanbul'da toplatılıyor! Kayseri'de toplatılacak mı?

Pendik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Pendik sahil şeridi üzerinde ve Pendik ilçesi genelinde “karavan işgali” şikayetleri üzerine bildiriye uymayan karavan sahiplerinin, karavanları çekilmesine yönelik işlem başlattı.

İşte Pendik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından karavan sahiplerine yapılan bildiri karar metni ise aşağıdaki gibidir.

İstanbul'da toplatılıyor! Kayseri'de toplatılacak mı?

Kurumumuza gelen şikayet, başvuru, resmi evrak ve dilekçeler esas olmak üzere, Müdürlüğümüze tedvi edilmiş olan yetki salahiyetinde, kamu düzenini sağlamak, vatandaşlar mağduriyetlerini gidermek, oluşabilecek olumsuzlukları bertaraf etmek amacıyla iş ve işlemler herhangi bir aksaklığa mahal verilmeyecek şekilde devam ettirilmektedir.

Bu kapsamda; Pendik Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü Belediye Emir ve Yasakları Yönetmeliği’nin “Trafikle İlgili Uyulması Gereken Hükümler” başlıklı bölümünün 22. Maddesinde belirtilen ve yapılmasının yasak olduğu fiiler aşağıda belirtilmiştir.

7) Halkın dinlenmesine mahsus meydanlarda, yayalaştırılmış alanlarda belediye tarafından belirlenmiş saatler dışında her türlü motorlu ve motorsuz taşıtların park etmesi ve geçiş yapması,

8) Kaldırımlara, yaya yollarına, bisiklet yollarına, engelliler için yol ve rampa önlerine araç park edilmesi,

9) Özel sözleşmesi olan park yerleri haricinde yol kenarlarının, motorlu taşıtların istifade edemeyeceği şekilde kullanılması,

13) Karavan araçlarının belediye tarafından izin verilen alanlar haricinde konaklaması,

16) Kamuya açık alanlar ücretsiz ve cep otoparklarının oto galeri, ticari işletmeler, servis araçlar vb. tarafından uzun süreli park halinde kalması,

Müdürlüğümüz ekiplerince yukarıda tespiti konu olan hususlara istinaden yapılan kontroller kapsamında, tarafınıza ait karavan aracının kamuya ait alanı işgal ettiği tespit edilmiştir. Tespiti konu olan aracın kamuya ait olan alan üzerinden en kısa süre (1 gün) süre içerisinde kaldırılması, kaldırılmış olan alanın karavan park edilmesi hususunda herhangi bir yasaklı alan içerisinde bulunmaması gerekmekte olup tebligat tarihinden sonra yapılacak olan denetimlerde kamuya ait alanın işgali hususunda tespit yapılması halinde yukarıda belirtilen mevzuat hükümlerine istinaden yasal işlemler uygulanarak 1608 sayılı Kanun ve diğer mer’i mevzuat hükümlerine istinaden yasal işlemlerin uygulanacağı, söz konusu karavanın bulunduğu yerden Zabıta marifeti ile kaldırılacağı hususu imza mukabili tebliğ olunur.

Kayseri’de ise son dönemde karavan satışları arttı. Vatandaşlar tatil yapmak için veya Kayseri’nin doğal güzellikleri içerisinde kamp yapmak için karavan ile yolculuğu tercih ediyor.

İstanbul'da toplatılıyor! Kayseri'de toplatılacak mı?

Kentin birçok bölgesinde, bina önlerinde karavan bulunuyor. Ancak henüz Kayseri’de toplatılacağına dair bir açıklama yapılmadı.