Kayseri'de konut satışlarında yeni trend!

Geçtiğimiz yıl meydana gelen 6 Şubat depremleri, yüksek faiz oranları ve ekonomik dalgalanmalar derken konut satışlarında yeni usül geldi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde....

Kayseri'de konut satışlarında yeni trend!

Geçtiğimiz yıl meydana gelen 6 Şubat depremleri, yüksek faiz oranları ve ekonomik dalgalanmalar derken Kayseri'de de konut satışlarında yeni usül geldi. Konut satmak isteyen vatandaşlar satışlara yeni trend getirdi.

Konut satışları piyasadaki daralmayla birlikte düştü. Konutunu satmak isteyen mülk sahibi vatandaşlar yüksek fiyatlar nedeniyle alıcı bulmakta zorlanıyor.

Kayseri'de konut satışlarında yeni trend!

Bu sebeple satış ilanlarında ''takasa uygun'' detayı öne çıkıyor. Bu ifade araç, ev ve arsa ilanlarında dikkat çekiyor.

Yüksek kredi faizleri ye veyerli peşinat olmadığı için konut almakta zorlanan vatandaşlar ev veya arabalarını peşinat niteliğinde kullanmayı tercih etmeye başladı.

Örneğin konut almak isteyen vatandaş aracı ile birlikte teklif veriyor. Uzmanlar bu durumun faizlerdeki artışın etkisi olduğuna işaret ediyor.

Milliyet'e konuşan Gayrimenkul uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, ''Ev almak isteyen bir kişi aradaki farkı kredi ile kapatamıyor. Takas ile aradaki farkı kapatmak için bir alternatif izliyor diyebiliriz. Takasla başka bir gayrimenkulünü veren kişi yine aradaki farkı kapatamasa bile bir miktar kredi çekmeye çalışıyor. Son dönemde ipotekli satışlarda bunun etkili olduğunu görüyoruz. Faiz oranları yüksek olsa da takaslı gayrimenkul almak isteyen kişiler kapanmaya farklar nedeniyle az miktarda da olsa kredi çekmeye gayret ediyor.'' ifadelerini kullandı.

Kayseri'de konut satışlarında yeni trend!

Özelmacıklı, takas usulü gayrimenkul ticareti yapmanın mümkün olduğunu bu noktada pazarlama sürecinin uzadığını söyledi.

Takas teklifine karşı mülk sahipleri 'O arsa kaç para eder, gidip yerinde bakalım?' şeklinde düşünebiliyor. Bu sebeple pazarlama sürelerinin 2 ayı geçtiği görülüyor.

Kredilerde faiz oranlarının yüzde 3’ün üzerinde seyrettiğini ifade eden Özelamcıklı, ''120 ay vadeli yüzde 3.25 aylık faiz oranı için çekilmiş bir kredi için aylık 66 bin 430 TL kredi ödemesi yapılıyor. Vatandaşların son 3 aydır konut kredisine ilgi göstermeye çalıştıklarını söyleyebiliriz. İpotekli satışlarda bir artış var.''