Kayseri'de kiracılar ve ev sahiplerini ilgilendiriyor!

Tüm Türkiye'de kiracılar ve ev sahiplerini ilgilendiren yeni düzenlemeler hayata geçiriliyor. Kayserilileri de ilgilendiren düzenlemelerle ilgili detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de kiracılar ve ev sahiplerini ilgilendiriyor!

Türkiye’de milyonlarca kiracı ve ev sahibini ilgilendiren yeni düzenlemeler hayata geçiriliyor. Düzenlemeler kapsamında neler yapılacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber’de…

Kira gelirlerinin doğru beyan edilmesi konusunda yeni adımlar atıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamaları sonrasında vergi daireleri de harekete geçerken, kiracılara yönelik tebligatlar adrese gönderilmeye başlandı.

Mart ayında kira gelirlerinin doğru tespit edilmesi için ev sahipleri titizlikle inceleniyor. Bakan Şimşek 4,5 milyon konutun gelirinin analiz edildiğini ve kiralık olarak kullanılan adreslerde fiili tespitler yapılacağını belirtti.

Vergi dairesi tarafından kiracılara gönderilen tebligatlarda, kira ödemeleriyle ilgili görüşmelerin yapılacağı ifade ediliyor. Bu görüşmeler öncesinde kiracılardan kira sözleşmesi, banka ödeme dekontu ve varsa emlakçı bilgileri isteniyor.

Vergi dairesinin amacının cezalandırıcı değil, doğru beyanların yapılmasını teşvik etmek olduğu belirtiliyor.