Kayseri'de kadınların kış hazırlığı...

Kayserili kadınlar kış hazırlıkları kapsamında imece usulü ile yufka, salça, reçel, pekmez ve konserve yaparken, kışlık kızartmalık patates ve soğanlarını da almayı ihmal etmiyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de kadınların kış hazırlığı...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayserili kadınlar kış hazırlıkları kapsamında imece usulü ile yufka, salça, reçel, pekmez ve konserve yaparken, kışlık kızartmalık patates ve soğanlarını da almayı ihmal etmiyor.

Kayseri'de kadınların kış hazırlığı...

Evin ekonomisine katkıda bulunmak isteyen ve kış aylarında mutfak ihtiyaçlarını minimuma indirmek isteyen kadınlar, tüm yurtta olduğu gibi Kayseri’de de hazırlıklarını sürdürüyor.

Kayseri'de kadınların kış hazırlığı...

Bazı ürünleri marmelat ve konserve yapan kadınlar, domatesleri ise salça yaparak değerlendirmek istiyor. Kayseri’deki kadınların yıllardır devam ettikleri imece usulü kış hazırlıkları geleneği başladı.

Mahalle kültürünün getirdiği zenginlikle bir araya gelen evin hanımları, her gün bir aileye yapılacak şekilde imece usulüyle yufka ekmek hazırlıyor.

Kayseri'de kadınların kış hazırlığı...

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte ev ekonomisine katkı sağlayan kadınlar, pişirdikleri yufkaları hane halkının kış aylarında ekmek ya da börek olarak tüketmesini sağlıyor.

Kış sofralarına ayrı lezzet katan yufkaların yanı sıra salça, reçel, pekmez ve konserve yaparken, kışlık kızartmalık patates ve soğanlarını da almayı ihmal etmiyor.
Bu kadınların imece usulü çalışmaları da sosyal medyada paylaşılarak, ilgi görüyor. Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası eski başkanlarından Mali Müşavir Suat Özsoy, sosyal paylaşım sitesinde ‘nostalji’ eşliğinde takipçileriyle kadınların kışlık hazırlıklarını paylaşıyor.