Kayseri'de Kaç Göçmen Yaşıyor?

Mülteciler Derneği 2023 Kasım ayının göçmen raporunu yayımladı. Bakın Kayseri'de kaç göçmen yaşıyor? Rapordaki dikkat çekici verilerin detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Kayseri'de Kaç Göçmen Yaşıyor?

Mülteciler Derneği 2023 Kasım ayının göçmen raporunu yayımladı. Bakın Kayseri’de kaç göçmen yaşıyor?

Göç, insanların yaşadığı yerden çeşitli nedenlere bağlı olarak ayrılarak başka bir yere yerleşmesidir. Anadolu, konumu itibariyle geçmişten günümüze kadar farklı dönemlerde, farklı nedenlerle göç akınlarına sahne olmuştur. İran, Afganistan, Pakistan, Suriye başta olmak üzere, bazı Afrika ülkelerinden göçmen geçişleri olmaktadır. Bu durumun aslında Türkiye’nin konumu itibariyle Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarının birbirine en fazla yaklaştığı noktada bulunması ve Asya ile Avrupa arasında bir köprü görevi görmesi etkili olmaktadır.  Gerek bireysel gerekse kitlesel ölçekteki göç hareketlerinde temel hedef batı ülkelerine geçiş olsa da göçmenler bu ülkelere geçemedikleri takdirde Türkiye’ye yerleşme yolarını arayarak kalmak istemektedirler. Son yıllarda Irak, Suriye ve Afganistan coğrafyalarında meydana gelen istikrarsızlık ve bununla birlikte geçici koruma statüsündeki Suriyelilerin sayısının fazlalığı nedeniyle göç konusu daha bir önem kazanmıştır. Dünyada ve Türkiye’de meydana gelen ekonomik sıkıntılar nedeniyle de imkânlar azalmış ve bu nedenle göçmenlere bakış da değişmiştir.

Kayseri'de Kaç Göçmen Yaşıyor?

Mülteciler Derneğinin yayınladığı raporda Kasım 2023 Türkiye’de yaşayan göçmen verileri paylaşıldı. Türkiye’de kayıt altına alınmış geçici koruma statüsündeki göçmen sayısının 30 Kasım 2023 itibariyle 26 bin 663 kişi azalarak, toplamda 3 milyon 237 bin 585 kişi oldu. Sayı olarak en fazla göçmen barındıran şehirler yaklaşık 530 bin kişi ile İstanbul, 424 bin kişi ile Gaziantep, 305 bin kişi ile Şanlıurfa olarak açıklandı. Kayseri’de bulunan göçmen sayısı 81.441 olarak açıklandı.