Kayseri'de İş Arayanlar Dikkat! – İŞKUR Yeni Fırsatı Duyurdu!

Kayseri'de birçok vatandaş iş ilanlarını sık sık araştırıyor. İŞKUR Kayseri'de iş arayanlar için yeni fırsatı duyurdu. İlanın detayları haberimizde…

Kayseri'de İş Arayanlar Dikkat! – İŞKUR Yeni Fırsatı Duyurdu!

Kayseri’de birçok vatandaş iş ilanlarını sık sık araştırıyor. İŞKUR Kayseri’de iş arayanlar için yeni fırsatı duyurdu.

İŞKUR İl Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğinde 6 ay süreli kamu faaliyetlerini desteklemek üzere 20 kişilik geçici süreli Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında yeni ilanı yayımladı.

Toplum Yararına Program (TYP) Nedir?

Afet, salgın, acil durum dönemlerinde ve diğer sebeplerde kamu hizmetlerinin desteklenmesi yoluyla özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engellemek ve bu kişilere geçici gelir desteği sağlamak üzere aktif işgücü hizmetleri kapsamında İŞKUR ile kamu kurum ve kuruluşları işbirliğinde düzenlenen programlardır.

Başvuru şartları şöyle;

Programa başvuru ve program başlangıç tarihi itibariyle işsiz olmak.

18 yaşını tamamlamış olmak.

Öğrenci olmamak ve uzaktan eğitim alıyor olmamak (Açık öğretim öğrencileri katılabiliyor).

Hane geliri 25.503,18 TL’nin altında olması gerekiyor (aynı adreste oturan kişilerin toplam kazancı net asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz).

Başvurular 9-13 Haziran tarihleri arasında www.iskur.gov.tr , ALO -170 veya e-devlet üzerinden yapılacak. Sonuçlar ise 26 Haziran tarihinde noter huzurunda çekilen kura ile açıklanacaktır.