Kayseri'de Hobi Bahçesi karmaşası – Yeni hak sahipleri mağdur!

Kayseri'de Büyükşehir Belediyesi'nin kentin farklı bölgelerinde emekli vatandaşlara yönelik hayata geçirdiği Hobi Bahçesi uygulamasında karmaşa bitmiyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de Hobi Bahçesi karmaşası – Yeni hak sahipleri mağdur!

Kayseri’de geçtiğimiz haftalarda Büyükşehir Belediyesi tarafından emekli vatandaşların günlük hayatın stresinden uzaklaşmaları, keyifli ve sağlıklı bir yaşam sürmelerine katkıda bulunmalarını sağlamak için kente yeni hobi bahçeleri kazandırılmış, kurayla hak sahipleri belirlenmişti. Ancak kura sonrası ortaya çıkan bazı durumlar ortaya içinden çıkılması zor bir karmaşaya sebep oldu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin kentin 7 farklı bölgesinde emekli vatandaşlara yönelik hayata geçirdiği toplam 2 bin 543 hobi bahçesi için 22 bin 647 başvuru yapıldı. 

Büyükşehir Belediyesi, Altınoluk Hobi Bahçesi’nde 230, Beştepeler Hobi Bahçesi’nde 204, Karpuzatan Hobi Bahçesi’nde 703, Cırgalan Hobi Bahçesi’nde 462, Selçuklu Hobi Bahçesi’nde 569 ve Şeker Hobi Bahçesi’nde birinci kısım 144 ve ikinci kısım 231 olmak üzere toplam 2 bin 543 hobi bahçesini hayata geçirdi.

Hobi bahçesi için kuraya hak kazanan vatandaşlar, Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi, Basketbol Sahası’nda kura çekimine katıldı. Büyük salonda, dev ekranda, noter tarafından dijital olarak çekilen kurayı izlemek isteyen vatandaşlar, kura çekimini yerinden takip etti. Kura çekimi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Youtube kanalından da canlı olarak yayınlanırken, çekilişleri heyecanla takip eden ve kura kendisine çıkan vatandaşlar büyük sevinç yaşadı.

Ancak sonrasında yaşanan olaylar neticesinde hak sahipleri ne yapacağını şaşırdı. 

İddialara göre daha önceki hobi bahçesi hak sahipleri, kendi haklarını başkalarına bir süreliğine devretti. Yeni çekilen kura sonucunda yeni hak sahiplerinin şikâyetleriyle ortaya çıkan olayda kiracı olan hak sahipleri hobi bahçelerinden çıkmak istemiyor. Hobi bahçelerinin yeni hak sahipleri ise ne yapacağını şaşırmış durumda. 

Mağdur olan hak sahipleri belediyeye şikâyetlerini iletirken, yetkililerden konuyla ilgili açıklama bekleniyor.