Kayseri'de 'Hayat' var!

Kayseri ve çevresinde, Sırma marka damacana suyu satışı durduruldu. Firma bunun yerine Hayat damacana suyunu kente gönderme kararı aldı. Vatandaşın talebi ise belli. Detaylar Kayser Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Kayseri'de 'Hayat' var!

Kayseri ve çevresinde Sırma marka damacana suyunu satışı durduruldu. Sırma Su artık bu bölgelere Hayat marka damacana suyunu gönderiyor. Bu değişiklik ise Kayseri'de Sırma bayiliği bulunan esnafta ve tüketicide memnuniyetsizlik oluşturdu.

Kayseri'de musluk suyunun yanı sıra hazır su tüketimiyle birlikte damacana su alışverişi de oldukça fazla. Kentte damcana fiyatlarına zam geldiği konuşulurken fiyatlar ise markasına göre değişkenlik gösteriyor. Fiyatlar İstanbul'a kıyasla 5-10 lira daha uyguna gelebiliyor. Yapılan araştırmaya göre fiyat farkı en fazla Hayat damacana suyunda dikkat çekiyor. Megakent'te 105 TL olan Hayat Su Kayseri'de 90 TL'den satılıyor.

Kayseri'de 'Hayat' var!

Kayseri'de Sırma-Hayat su bayiliği bulunan esnaf, müşterilerinin Hayat suyu yerine Sırma damacana suyunu daha çok talep ettiğini belirtti. Bayi yetkilisi, Sırma damacana suyunun nakliye nedeniyle maliyetinin fazla olduğunu ifade etti. Yetkili, ''Sırma damacana suyu nakliye nedeniyle maliyeti daha fazla oluyor. Yani benim buradan satışım 120 TL'ye denk geliyor. Bu da piyasanın üzerinde bir fiyat. Bu noktada sıkıntı yaşıyoruz.'' dedi.

Kayseri ve İstanbul'daki 19 litrelik damacana su fiyatları aşağıdaki gibidir.

Hayat Su İstanbulda 105 TL iken Kayseri'de 90 TL. Saka Su İstanbul'da 95 TL iken Kayseri'de 100 TL. Erikli su İstanbul ve Kayseri'de 100 TL'den satılıyor. Akdağ suyu ise megakentte 85 TL Kayseri'de 80 TL'den müşterilere sunuluyor.