Kayseri'de görüntülendi! Hem de en saf haliyle…

Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Devlet Kurumu, sosyal medya hesabından Kayseri Aladağlar Milli Parkı'nda bulunan bir bülbülün görüntülerini 'En son ne zaman saf bir bülbül sesi duymuştunuz?' diyerek paylaştı. Detaylar haberimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Kayseri'de görüntülendi! Hem de en saf haliyle…

Bülbül, ötücü kuşlar familyasından, genellikle Avrupa, Asya ve Afrika'da bulunan küçük bir kuş türüdür. Bülbüller özellikle güzel ve melodik şarkılarıyla ünlüdürler.  Genellikle kahverengi tüyleri olan küçük kuşlardır. Gövdesi üst kısmı daha koyu kahverengi, alt kısmı ise daha açık renkte olabilir. Kuyrukları genellikle kısadır ve biraz daha kırmızımsı tondadır.

Bülbüllerin en belirgin özelliği, karmaşık ve melodik şarkılarıdır. Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında erkek bülbüller, dişileri çekmek ve bölgelerini savunmak için ötüşlerini sıklaştırırlar. Bülbül, ötüşü ve estetik güzelliği ile doğada ve kültürel hayatta önemli bir yere sahiptir.

Kayseri'de görüntülendi! Hem de en saf haliyle…

Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Devlet Kurumu da sosyal medyadan Kayseri Aladağlar Milli Parkı’ndan bir video paylaştı. Uğur Kara’ya ait olan videoda bir bülbülün ağaç dallarının arasında yer aldığı ve öttüğü anlar görülüyor. 

Bu anları, ‘En son ne zaman saf bir bülbül sesi duymuştunuz?’ diyerek paylaşan Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Devlet Kurumu’nun bu paylaşımı çok sayıda beğeni ve yorum aldı.