Kayseri'de görünmesi gereken yerler Dere Bağ Şelalesi

Bugün Kayseri'nin doğa güzelliklerinden görmeniz gereken yerlerden biri olan Derebağ Şelalesini sizler için araştırdık. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Kayseri'de görünmesi gereken yerler Dere Bağ Şelalesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugün Kayseri’nin doğa güzelliklerinden görmeniz gereken yerlerden biri olan Dere bağ Şelalesini sizler için araştırdık.

Kayseri merkezine yaklaşık 90 kilometre Yahyalı’ ya 10 km uzaklıktaki Yahyalı ilçesi sınırlarında yer alan Dere bağ Şelalesi, gezinizde mutlaka görmenizi önerdiğimiz doğa harikalarından biri. 15 metre yükseklikteki kayalar arasından akan bembeyaz suları, buz gibi şelale göletleri, endemik bitki türleri ve vahşi yaşam zenginliğinin yanı sıra Dere bağ Şelalesi Yahyalı Belediyesi tarafından yapılan çevre düzenlemesi ile daha çok ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır. Hem Kayseri halkı hem de turistler tarafından sıkça ziyaret ediliyor.

Kayseri'de görünmesi gereken yerler Dere Bağ şelalesi

Her mevsim doğa yürüyüşleri ve fotoğraf çekmeye çıkabileceğiniz şelalede tertemiz havada sunulan ve organik ürünlerle hazırlanan kahvaltılar tadabileceğiniz kır  bahçeleri de bulabilir ve şelalenin kar sularıyla dolan kaya göletlerinde yaz aylarında serinleyebilirsiniz. Yılın tüm stresinden uzaklaşarak doğayla baş başa kalabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra geniş bir piknik alanı tahsis edilen şelalede piknik yapma olanağı bulabilir, kır bahçesinde vakit geçirebilirsiniz. Tüm güzellikleriyle bir vadi boyunca akarak Yahyalı’ ya ulaşan Dere bağ Şelalesi, hafta sonunu değerlendirebileceğiniz eşsiz alternatiflerden biri.