Kayseri'de gizemli yer : Soğanlı Vadisi

Kayseri'nin Kapadokya'sı Soğanlı Vadisi popüler hale gelmeye devam ediyor. Kayserililerin gizemli yeri ve doğal güzellik olarak adlandırdığı Soğanlı Vadisi tarihe tanıklık ediyor. Peki Kayseri Soğanlı Vadisi nerede? Soğanlı Vadisi'ne nasıl gidilir? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberinde…

Kayseri'de gizemli yer : Soğanlı Vadisi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri’nin Kapadokya’sı Soğanlı Vadisi popüler hale gelmeye devam ediyor.

Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesine bağlı Soğanlı Köyü’nde yer alan Soğanlı Vadisi ilginç kaya oluşumlarını barındırıyor. Soğanlı Vadisi içeirisinde güvercinlik, mağara, barınak, kilise ve manastır olarak kullanılan farklı bölümler bulunuyor.

Kayseri'de gizemli yer : Soğanlı Vadisi

Yeşilhisar ilçesine bağlı Soğanlı Vadisi yer altı şehri, tarihi kiliseleri, vadi ve manzarasının güzelliği ile her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Soğanlı Vadisinde bulunan Kubbeli kilise bölgenin en meşhur yerlerinden biri. Son şeklini 14. yy’da aldığı bilinen kilise 2 katlı ve İncil'den sahneler betimleyen freskler ile süslenmiş.

Kayseri'de gizemli yer : Soğanlı Vadisi

25 km boyunca devam eden Soğanlı Vadisi’nde yürümek oldukça zor. Kanyon içi dar ve çok fazla düşen kaya parçası bulunuyor. Ancak güzel doğası ve manzarası ile yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası. Oyma mağaraları ve peri bacaları oluşumlarıyla muazzam bir tarihe ve de coğrafi güzelliğe sahip olan soğanlı köyü ve soğanlı vadisi artık dizi ve sinema dünyası için doğal bir plato haline geldi. Bu sebeple Kayserililer Soğanlı Vadisini merak ediyor. Vatandaşlar Soğanlı Vadisi'ne nasıl gidildiğini araştırıyor.

Soğanlı Vadisi Kayseri’ye 80 km uzaklıkta bulunuyor. Araba ile Niğde yolu üzerinden Yeşilhisar Akköy ayrımından Soğanlı Vadisini gösteren yön tabelası ile 19 km içeri girerek gizemli vadiye ulaşıyor. Soğanlı girişinde asfalt yol ikiye ayrılmaktadır. Sağa ayrılan yol kiliselere uzanıyor ve ağaçlarla ile dolu vadiye gidiyor. Sola ayrılan yol ise Soğanlı Köyü’nün yerleşim yerine gidiyor.