Kayseri'de fuar işe yaradı – Artık hepsinin işi var!

Kayseri Valiliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İstihdam Fuarı işe yaradı. Fuara başvuru yapan 10 bin 315 kişiden bin 117 kişinin kesin iş alımı yapıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de fuar işe yaradı – Artık hepsinin işi var!

Kayseri Valiliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile kentte yaklaşık 5 bin 750 personele ihtiyaç olduğunu teyit ettikten sonra firmalara istihdam sağlamak ve iş arayanlara iş bulma olanağı sağlamak için İstihdam Fuarı’nı düzenlenmişti. 200 firmanın stant açtığı fuarda 10 bin 315 kişi başvuruda bulunmuştu. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek başvuruların değerlendirilmesi sonucu bin 117 kişinin kesin iş alımının yapıldığını duyurdu. 

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Fuar alanında yaklaşık 200 firma stant açtı. Fuarın girişine katılımcı firmalar ve eleman taleplerini içeren detaylı bir afiş astı. İş arayanlar buradaki afişten kendine uygun olan standın yerine kolaylıkla ulaşabildi. Fuarda tekstil firmalarından mobilya firmalarına gıda firmalarından otomotiv firmalarına kadar birçok sektör işverenleri burada yer alırken fuarın ilk gününden itibaren fuara yüksek bir katılım olmuştu. 

20 bin 632 kişinin ziyaret ettiği fuarda 10 bin 315 kişinin ön iş başvurusu alınmıştı. Başvurusu alınan binlerce kişi arasından bin 117 kişinin kesin iş alımlarının yapıldığını duyuran Kayseri Valisi Gökmen Çiçek haberi şu açıklamalarla duyurdu, ‘Kayseri Valiliğimiz öncülüğünde, Büyükşehir Belediyemiz, İşkur İl Müdürlüğümüz, ilçe Belediyelerimiz ve Kaymakamlıklarımız işbirliğiyle, Organize Sanayi Bölgemiz ev sahipliğinde 14-15 Mayıs tarihlerinde düzenlemiş olduğumuz ve 200 işletmemizin stantlarıyla katıldığı, 20.632 vatandaşımız fuar kapılarından giriş yaptığı ve 10.315 kişinin ön iş başvurusunun alındığı Kayseri İstihdam Fuarımız sonucunda 1.117 vatandaşımızın kesin iş alımları yapılarak istihdamlarının sağlandığını büyük bir mutlulukla öğrendim.

Emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyor, iş ve ekmek sahibi olan vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Allah emeklerinizin karşılığını versin ve her zaman yolunuzu açık etsin inşallah’