Kayseri'de fiyatlar artık böyle belirlenecek!

Ekmek fiyatlarının belirlenmesinde yeni bir süreç başlıyor. Bu kapsamda Kayseri'de de komisyon kurulacak. Peki süreç nasıl ilerleyecek? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de fiyatlar artık böyle belirlenecek!

Ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesinde yeni dönem başlıyor. Ticaret Bakanlığı, bu süreçte olumlu görüş aranacak ve belirli bir komisyon tarafından değerlendirilecek. Resmi Gazete’de yayımlanan karar göre Kayseri dâhil 81 ilde ekmek komisyonu kurulacak.
Ticaret Bakanlığı Türkiye genelinde zincir market ve fırınlarda denetimlerini sürdürüyor. Ramazan ayında da denetimlere ayrıca ağırlık veren Bakanlık yeni tedbirler alıyor.

Kayseri'de fiyatlar artık böyle belirlenecek!

Bu kapsamda alınan tedbirlere bir yenisi daha eklendi. Buna göre, Esnaf ve Sanatkarlarca üretilen mal ve hizmetlerin fiyat tarifeleri hakkında yönetmeliğin 5. maddesine yeni ekleme yapıldı.

Resmi Gazetede yayımlanan karara göre, ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesinde değişikliğe gidildi.

Karara göre, 81 ilde Ticaret İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası ile ilgili odanın temsilcilerinden oluşan komisyon tarafından ekmek fiyatları değerlendirilip fiyat belirlenecek.

Ardından bu fiyat Ticaret Bakanlığı’nın olumlu görüşünün alınmasıyla birlik tarafından onaylanacak.

Kayseri'de fiyatlar artık böyle belirlenecek!