Kayseri'de ev almak artık bir hayalden ibaret!

Mart ayı itibariyle Türkiye genelinde konut satışlarında düşüş yaşandı. Fahiş fiyatların gözlendiği Kayseri'de de vatandaşlar ev almanın artık bir hayalden ibaret olduğunu belirtiliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Kayseri'de ev almak artık bir hayalden ibaret!

Bir süredir Türkiye’nin önemli sorunları haline gelen konut satışlarında ülke genelinde önemli bir düşüş kaydedildi. Fahiş fiyatlarla baş edemeyen Kayserililer ev almanın artık hayalden ibaret olduğunu belirtiyor.

Elindeki yatırımıyla ev alamayan vatandaşlar konut kredilerine başvuruyor ancak kredi faizlerindeki yükseliş, konut alımını olumsuz etkiliyor. Özellikle yüksek miktarlarda kredi kullanarak ev almak isteyenler, faiz ödemeleriyle karşı karşıya kalıyorlar. Yüksek faizler, konut kredisi kullanmak isteyenlerin borçlanma isteklerini azaltıyor. 

Kaynaklardan edinilen bilgilere göre, mart ayı itibariyle konut satışlarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0.1 oranında düşüş yaşandı. Özellikle ipotekli satışlarda yüzde 49'luk bir azalma dikkat çekti.

Konut kredilerindeki yüksek faiz oranları, konut satışlarının önündeki en büyük engel olarak öne çıkıyor. Özellikle büyükşehirlerde konut fiyatlarının yüksek olması, kredi kullanacakların faiz ödemelerini arttırıyor.

2 milyon TL kredi için aylık taksit ne kadar?

Bugün bankalarda konut kredisi faiz oranları yaklaşık olarak yüzde 3 seviyesinde bulunuyor. 2 milyon TL için 120 ay vadede aylık taksit tutarı yaklaşık 66,430 TL olarak hesaplanıyor. Toplam geri ödeme tutarı ise 7 milyon 971 bin TL’ye ulaşıyor.

Geri ödeyeceği tutarları düşünen Kayserililer ev almaktan vazgeçiyor. Fahiş fiyatlar ve faiz tutarlarına tepki gösteren Kayserililer ‘Kayseri’de ev almak artık bir hayal’ yorumlarında bulunuyor.